hej oktoberskog.

Känns som flera evigheter sedan jag fick springa av mej i skogen. Korta asfaltsrundor stressar mest bara upp mej, ävenom de också fyller en funktion. Det fina är att jag märker hur långpassen längs med stigar och skogsvägar faktiskt gör mej snabbare på asfalt också. Särskilt i sommar har jag känt att farten börjat komma. Det är inte längre en plåga att mata av 5 km på tid. Inte så att jag tycker om det! men det finns en enorm tillfredsställelse i att känna hur kroppen utvecklats. Om en dryg månad har jag löptränat i ett år. Jag är stolt över mej själv.

Det är ändå i det mer långsamma och uthålliga, som jag trivs bäst. Jobba med relativt låg puls och inte kolla av varken tid eller sträcka så ofta. Istället får jag koncentrera mej på kartan, kisa mot telefonens display och kolla så jag springer rätt och tar av mot rätt håll. Just idag sprang jag längs en ås, det myllrar av stigar och vägar. Lätt att hamna på sniskan om man inte har tungan rätt i mun. Samtidigt är det vart-härnäst-momentet, som jag tycker så mycket om. Intressant är bara förnamnet.

Kan liksom inte få nog. Hoppas på en månad ännu med barmark, så jag får fortsätta beta av vandringsleder. Vi har ett par dagar höstlov här i mitten av oktober och det får vara vilket väder det vill, ryggan ska packas med termos & smörgåsar och så blir det friluftsliv som aldrig förr. Det går liksom att ta sig an oktober på två sätt – endera tänka alla sotiga, trista tankar man kan och ta emot deppet med öppna armar. Eller gå ut. Bokstavligen.

Annonser

11 reaktioner på ”hej oktoberskog.

 1. Ut var det!
  Ska börja med park-spring tänkte jag…storstadsbo som jag är…asfalten är alltför trist för mig med.
  Kram

 2. Din entusiasm går rakt in i hjärtat. Utomhus is da shit! Kram♥

 3. Åhh man får bara lust att ut och springa när man läser hos dig:) Min man och son blev så inspirerade att springa fjällmaraton när jag visade länken du hade lagt upp. Tack för allt du delar med dig!!!

  Kram Lotta

 4. Ni är helt enkelt för bra!
  Ut med oss bara :)
  Kramkram!

 5. Åh Nina, oktober är en av mina favoritmånader, den skänker så mycket god energi och friskhet oavsett sol eller regn. Självklart vill jag ut :) Bara jag är frisk så blir det så! Kram

 6. Kan heller inte få nog, vill vara ute i naturen hela tiden och aldrig gå in. Det är så livgivande och energifyllt samtidigt som man blir så där härligt trött.
  Mittenbilden är ju helt magisk!

 7. läste och tänkte att om jag vore mer religiöst lagd skulle jag bara ha lagt till ett ”amen”. Fina bilder!

 8. Tror jag är vaken för första gången i mitt liv i oktober!!

 9. Natur är magi!
  Kram!

 10. Jag säger amen ofta, det står liksom över alla inriktningar, filosofier och annat gränsdragande!
  Tack :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s