du saliga träning.

Sådärja. Får redan sätta check! på helgens träning och det är knappt lördag eftermiddag. Ser framemot en hel del tåvickande och annan lathet. Fast jag känner ju mej själv och att bara sitta och dega smakar träbit efter några timmar. Hursomhelst. Inga större prestationer på agendan, förutom svettpärlor i köket inför morgondagens slutspurt på dotterns 13-års firande. Jo, sånt sysslar vi med dessa dagar. Tonåring in da house numera alltså ♥

Just detta firande föranledde att jag gärna fick hålla mej hemifrån igårkväll. Sagt och gjort. Förberedde mej på långpass. Det första på evigheter längs med vanliga vägar och inga mjuka skogsstigar (var är min pannlampa förresten?). Som vanligt tänkte jag aldrig komma igång, men ge mej sju kilometer och så vaknar kroppen. Märkligt detdär! Hursomhelst, 19 km blev det i maklig takt. Låg puls. Korta steg. Fokuserade på att bara andas genom näsan. Lätt magiskt att springa i solnedgången – började med solen i ögonen och stannade när det var svart ute och månen satte igång sitt lyse. Hej fredagsmys!

Lätt att vara efterklok… Har ju träffat min PT idag. Kört både konditions- och styrketest. Autsch. Jag visste ju om det, men det var inget jag tänkte på igår. Glad att jag åtminstone körde ett njutpass och inget brutalt intervalljox.

Skitig spegel. Naket, ärligt hallkaos. T-shirt som får mej att se gravid ut (nej, det är inget jag ”glömt att berätta”!!). Ännu lyckligt ovetande om att varken jägarvilan eller plankan kommer vara någon njutning idag!

Som sagt. PT. Hon är så bra! Vi känner varandra något sen högstadietiden och jag har haft henne i åtanke många gånger. Glad att jag äntligen tog kontakt. Vi tänker lika kring träning, ävenom hon förstås ligger eoner före mej, men det har inget med saken att göra. Hon ser helheten och hon är precis lagom sträng och uppmanande. Fick lov att erkänna jag gjort bort mej som springer typ ett halvmaraton kvällen innan vi ska ses, men hon plockade fram lite lejon i mej ändå. Kör nu! vila får du resten av helgen.

Och jag körde. Fick bättre än utmärkt i konditionstestet, yey, blev med ens många år yngre! Styrkedelen var lite klurigare, men målet var att få koll på var jag ligger, mina svagheter och förstås styrkor. Framsida, baksida. Ligger bra till, som en början. Lite sur förstås att jag var såpass slutkörd i kroppen att jag helt enkelt inte orkade ge allt, darrade som femton asplöv. Och lite till. Men, någon sopa är jag inte och nu kan det bara bli bättre.

Ska tillbaka på torsdag. Då får jag mitt program. Basic styrketräning med fokus på helhet och grundstyrka. Kan knappt vänta.

Och nu kan jag knappt förklara hur fantastiskt gott kaffet smakar och gifter sig med dotterns hembakade chokladcookies. Åå du saliga träning, du gifva mej en ny sorts njutning i mitt lif.

Annonser

4 reaktioner på ”du saliga träning.

  1. Jag är också klar med helgens träning! Skönt då kan vi vila våra kroppar och sinnen några timmar till den nya veckan. PT. Underbart! Det är du värd :)

    Och stryka. Det bästa av allt.

  2. Härligt och ärligt som vanligt. Ha en fin lördag!

  3. Heja heja vad härligt! Kram

  4. Jag är likadan. Beroende på dagsform ”vaknar” kroppen efter 4-6 km på löppassen. Känns lite meningslöst att köra 5 km pass ibland…. Hehe! :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s