en roman om kaffe.

Jag springer inte bara i skogen eller mediterar på min ullmatta. Jag dricker kaffe också.

Kaffe har varit en laddad historia sedan jag började yoga. I omgångar har jag låtit bli att dricka och istället smuttat té och intalat mej att åh, mmm, jooo té är min tékopp. Det är det också. Jag tycker om té och dricker det gärna. Är rätt kräsen och vet vad jag vill ha i min mugg. Utesluter i princip helt svart té och kör med gröna, schyssta varianter och/eller kryddiga, som yogité. Med schysst menar jag fairtrade och ekologiskt.

Men. Jag älskar kaffe. Och det har varit lite av en pärs i kundaliniyogasammanhang, där man kärleksfullt rekommenderar oss att välja bort all stimulantia. Första tiden som kundaliniyogi hade jag en av mina kaffefria perioder och ävenom jag inte gick omkring och tänkte på kaffe hela tiden, så var det absolut en sorg att inte få dricka det. Jag tycker nämligen det är så otroligt gott.

Sen bestämde jag mej för att sluta fajtas med osynliga demoner och vara ärlig. Jag vill dricka kaffe och då gör jag det. Jag vet att det finns en orsak till att kundaliniyogan väljer bort kaffet, men det är helt & fullt min ensak att bestämma om jag gör det eller inte.

Så är jag ingen kaffemoster såtillvida att jag häller i mej tre kannor om dagen. Nej. Jag vill njuta av mitt kaffe! Jag dricker min mugg på förmiddagens kafferast på jobbet och jag dricker min andra på eftermiddagens dito. Det är allt. Samma när jag är ledig, morgonmuggen och eftermiddagsmuggen. Därför är det extra viktigt för mej att jag då får dricka gott kaffe. Jag har i ärlighetens namn fått allt svårare för slentrianmässigt, bryggt kaffe på någon random malen böna, som både är besprutad och extremindustrialiserat tillverkad. Usch. Jag vill inte verka präktig, men önskar att fler öppnade ögonen här.

För något år sedan blev jag bjuden på ett jättegott kapselkaffe, som jag till en början inte fattade pointen med. Kaffe som kaffe liksom. Ändå var det där och då som jag insåg att man faktiskt kan välja vad man dricker. Detdär kaffet har jag gått litegrann och drömt om sedan dess. Kollat priser på själva kaffemaskinen, men tyckt att det varit lite väl dyrt för mej – då jag dessutom är den enda som dricker kaffe hemma hos oss.

Men det senaste året har jag gått från att bara dricka kaffe till att nörda ner mej lite mer än medeltalet. Ska det vara kaffe, ska det vara schysst kaffe liksom. Så jag bestämde mej i veckan att jag tänker köpa dendär kaffemaskinen och bli min egen barista. Nu vet jag att ska man vara kaffelover på riktigt så maler man sina bönor själv, men på det örat lyssnar jag inte. Ännu. Jag blir kapselbarista och det står jag för. Jag länkar inte direkt till vilken maskin jag valt, det framgår av mitt lilla bildcollage däruppe så du får googla om du blir nyfiken. Däremot kan jag berätta att kaffet i kapslarna är fairtrade och organiskt odlat, det är handplockat och långsamt rostat. Själva kapselmaterialet är miljövänligt och kan komposteras. Det är bra stuff, helt enkelt. Bra téer finns också i kapselsortimentet, så om du tittar in hos mej och inte dricker kaffe, så fixar jag en mugg té åt dej istället ♥. Något som jag också tyckt om just med dethär inköpet är den personliga säljare-köpare-relationen. Jag har haft att göra med en supertrevlig tjej och kunnat ”shoppa i soffan”, istället för att svettig under armarna trava in på någon elektronisk gigantaffär och få tafflig service.

Jag kunde skriva ännu fler kapitel i min roman om kaffe, men sätter punkt här. Tänker, för att avrunda på yogiskt vis, att vi är alla olika och jag råkar nu vara den yogi, som älskar kaffe och eftersom allt är precis som det ska vara, så fortsätter jag njuta och unna mej själv dendär lilla guldkanten med koffein. Tack och förlåt.
 

Nej. Detta är inget sponsrat inlägg, utan bara en liten kärleksförklaring och allmän prylgalenhet.
Annonser

6 reaktioner på ”en roman om kaffe.

 1. Förlåt för vadå? Tack för befriande läsning!
  Kramar

 2. Min diplomatiska ådra gillar 'tack&förlåt' ;)
  Kram!

 3. Åh, kaffe har massa bra egenskaper, det är bara att njuta och dricka. Just nu är min favvo ägglatte – ekologiska ägg, ekologiskt smör, kanel och en shot starkt kaffe. Mixa och njut!

 4. Vet du, jag ser mycket framemot att få ”kaffemixa” och testa sånt som helt enkelt inte blir lika bra med bryggt kaffe. Din ägglatte ligger ungefär först på to-do-listan, det har den gjort ända sen du nämnde den första gången :)

 5. Skärmfria söndagen är slut, äntligen bloggar igen (bra att hålla sig borta lite :-) )
  Jag älskar att du bestämmer dig för och står för det, trots att du inte ”borde”. Man ska ju leva livet, inte förneka sig. Jag dicker och njuter delikat, rättvisemärkt, mörkrostat två gånger om dagen, så jag förstår dig precis :-)

 6. Kärringen mot strömmen, du vet :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s