stäng av från hakan och uppåt-tema.

Det är alltid en stor glädje att outa yogakurser och workshops. Den direkta feedbacken och anmälningar, som droppar in sätter färg även på den gråaste novemberdag. Idag öppnade jag och Marica för anmälan till en yogisk eftermiddag i mellandagarna. Temat är Yoga för kvinnor. Jag har alltid brunnit för yoga på kvinnors vis, inte med avsikt att utesluta herremännen, utan för att bejaka och ta hand om det specifikt kvinnliga. Vi har våra hormoner, cykler och… egenskapen att kanske tänka lite för mycket.

En yogalärare sade en gång något i stil med – ”när du yogar, vänligen stäng av från hakan och uppåt”. Det ligger något i det och jag använder mej ofta av den uppmaningen. Tänk vilken befrielse att för en stund låta kroppen följa sitt eget flöde, andetaget få all din uppmärksamhet och låta tanken vila så mycket möjligt.

Mycket av min yoga har genom åren handlat om en strävan till obundenhet till mina tankar. En aktiv frigörelseprocess. Jag kan verkligen älta ner mej i oändlighetens oändlighet, om jag tillåter det. Tack vare yogan, och meditationen i synnerhet, har jag lärt mej att stå emot bättre. Jag dras inte lika lätt med och det är helt fantastiskt skönt. Det går faktiskt att inte bry sig, i allt.

Som kvinnor behöver vi våga släppa taget och det är något av det jag poängterar mest i min mer specifika yoga för kvinnor. Det handlar inte om någon egen yogaform i sig, utan mer om att hitta ett tema, en röd tråd, i positioner, andningsövningar och meditationer.

Vår lilla eftermiddag där i juletid kommer innehålla både kundaliniyoga och yin yoga. En oslagbar kombo om jag får säga det själv. Vi kommer kunna gotta ner oss i den kvinnliga kroppen, ha mycket fokus på höft och rygg, men också slinka in i hormonernas komplicerade värld och jobba i samspel med kroppens energidesign. Åh, det är så roligt att bygga upp något kring ett tema – inte minst när jag vet att det har sådan effekt när man väl gör sitt arbete där på yogamattan. Wow liksom.

Annonser

12 reaktioner på ”stäng av från hakan och uppåt-tema.

 1. Såg er flyer om kvinnoyogan. Känner som du/ni gör, att kvinnokroppen behöver egna stunder. Jag har själv tänkt skapa något i mellandagarna. Känns fint att tänka på redan nu. Wow är rätta ordet!

 2. Det låter underbart, jag vill också vara med!! Var det det ni smidde planer om? Vad härligt att ha likasinnade som strävar åt samma håll, vill samma saker. Kvinnokraft för kvinnor, är övertygad om att det behövs. Kram!

 3. Mellandagsyoga är lite speciellt. Ofta dagar som hänger löst och lika ofta fyllda med måsten…. oavsett en bra tid att stilla sig på yogamattan ❤️
  Lycka och ljus över Dina planer också, kram!

 4. Du hade varit så välkommen!!
  Jodå, planerna spikades över gott kaffe och något chokladigt gott ;)
  Kram!

 5. Det tog ett ganska bra tag innan jag uppskattade yogan. Men nu när man är (mer eller mindre) ”fast”; oh my god! :-)

 6. Ynnest med nära yogavänner att samarbeta med. & en liten spark till baken till mig som har workshops i bakhuvudet men har aldrig kommit mig för… Kram

 7. Dendär yogan….! Den smyger sig på och det är svårt att värja sig när man väl insett hur mycket gott den gör, ävenom det är tufft ibland :)

 8. Ynnest it is!
  Och jag kan verkligen rekommendera workshops och kortare kursblock, såsom jag jobbar nu. Det ger mej en helt annan frihet (och ork!) att utforma och fördjupa.
  Kramen!

 9. Ja men WOW! Bästa julklappen. Och en fin avslutning på året. ÅH. Så fint så fint.

 10. Inlägget påminde mig om att det faktiskt fanns en tid då yoga inte var till för kvinnor…skumt
  Helt rätt att hylla kvinnokraft

 11. Scary…! Fram med gudinnan i oss bara ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s