den vita meditationen.

Det närmar sig. Åtminstone börjar det bli dags att anmäla sig och ordna med logistiken. Femtonde februari behöver jag befinna mej i Stockholm på Quality Globe Hotel för en vit tantrisk yogaupplevelse. Jag har inte ännu varit med om någon vit tantra och det behöver jag vara för att få min slutliga certifiering som kundaliniyogalärare. Hade förstås kunnat göra den tidigare, medan utbildningen pågick, men hade fullt schå med att få livet och Umeåresorna att gå ihop. Nu känns det som en morot att se framemot, en yogaboost att förgylla vintern med. Dessutom ser jag jättemycket framemot att få träffa flera av dem jag gick utbildningen tillsammans med.

En vit tantra består av mellan sex och åtta meditationer, som varierar i längd från 31 till 62 minuter med paus emellan. I början av min kundaliniyogaresa skrämde ”alla långa meditationer” mej, hur skulle man orka och klara av något sådant?! Visst, det är inte peace of cake alla gånger och att hemma få till en timmes meditation med händerna i en knepig mudra och en utmanande andningsteknik är inget som sker i en handvändning. Men tillsammans med andra så förändras förutsättningarna, man bär varandra i grupp och den speciella energi som skapas hjälper en att hålla ut.

Vit tantra är en av grundpelarna i kundaliniyogan och ävenom jag först upplevde det som en lite märklig företeelse, så ändrades min uppfattning under utbildningen. Nu längtar jag efter att få uppleva det själv och inte minst att få meditera tillsammans med så många andra! För hur mäktigt är det inte att dela det yogiska och hur stark blir inte den inre lågan när man mediterar tillsammans. Nästan så jag har lust att ta er alla under armen till globenhotellet där i mitten på februari, vilken upplevelse vi skulle få dela. Kommer du?

Behöver jag säga att jag önskar det var imorron.

Annonser

10 reaktioner på ”den vita meditationen.

 1. Så häftigt!! Om du har lust någon gång vore det väldigt spännande att läsa om hur du har gjort din yogaresa, varför kundalini, hur lång tid o var du har utbildat dig och så. Säkert många som vet, men inte jag och jag är jättenyfiken, för det är väl glest med yogastudios även där du bor?

 2. Jag skulle komma direkt om jag var inbjuden :) Åh Nina, nu är det snart dags för dig att göra det som du skrivit om ibland!

 3. I wish, & om den önskan slår in måste vi ses! Jag har lite olika utbildningsalternativ som ligger & skvalpar i början av 2014. Vill inte ta tag i saker ännu, får se vad jag hamnar.. Det kommer att blir underbart för dig med den långa meditationen & du är så redo! Kram

 4. Yoga-CV comin' up ;)

 5. Du är inbjuden. Alla får vara med :D
  Och du Annika, nu tänker jag maila dej för om du syftar på något som upptagit typ all min tankeverksamhet senaste dagarna så talar vi synkronisering så det ryker, ja flammar, om det!!

 6. Kom, kom, kom! Så ses vi ♥
  Jag kommer vara en extra dag i Sthlm om allt går som jag tänkt, så det finns utrymme ;)
  Kram!!

 7. Åhh det låter helt underbart, jag älskar långa meditationer. När man kommer in i bubblan i flödet.En hel helg låter mäktigt
  Kram Lotta

 8. Underbart och utmanande på samma gång.
  Det är ”bara” en dag, lördag, men meditationerna har effekt länge, länge efteråt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s