gott kaffe, promenad och lite löpning på det.

Långt och länge på agendan idag. Fast jag var inte helt övertygad imorse när jag vaknade och var allmänt seg. Lördagsseg. Piggnade avsevärt till när jag kom in i köket dit tomten under natten levererat ett paket, nej det finns en väldigt mycket tråkigare förklaring än tomten, och jag äntligen fick min efterlängtade kaffemaskin. Lite pyssel och ett par goda espresso senare slog jag följe med min syster för en promenad in the woods.

Jag och syrran går hiskeligt snabbt. Vi är sådana där som folk flämtande ropar efter att hej, kan du gå lite långsammare?!! Så när vi går igång tillsammans så är det i samma fart, som när jag lufsjoggar ett långpass – om inte snabbare. Hur som. Syrran hade en tid att passa, så hon vek av halvvägs vid 8 km, jag fortsatte. Ungefär då gav mina ben besked om att de igår idkat utfallssteg, knäböj och marklyft. Och jag har äntligen börjat få kontakt i övningarna. Det går att träna utan muskelkontakt och så går det att träna med dito. Det sistnämnda ger betydligt mer. Inte minst träningsvärk. Jag lär gå som en gammal gubbe imorron.

Så det gick inte så mycket fortare fast promenaden övergick i löpning. Desto skönare var det.

Väldigt tacksam över de välsignade själar som ser till att lederna är utmärkta och broar finns, så det bara är att pallra på.

Jag hade kunnat fortsätta längs med stigarna i 10 km till, men beslöt mej för att vara efterklok innan… och vek av hemåt. 8 km promenad och 8 km löpning är ett helt klart godkänt saldo med dehär benen känner jag nu såhär efteråt. Bara det att vara ute i dryga två timmar och lapa i sig det lilla dagsljus som finns just nu är själaviktigt. Sen är det sannerligen av sekundär betydelse om det går i mystakt eller flåstakt.

Raka vägen hem! Nej, 4 km pannben hem.
Orkah sånah här kilometrar!

Nu. Vård av trötta ben. Bästa receptet hittills är att duscha benen iskallt när de är extra trötta och lufsa runt med kompressionsstrumpor resten av dagen. Lite massage har jag tänkt mej sen idag också, får se om jag lyckas hitta någon medlidande medmänniska som kan tänka sig att knåda vaderna så länge jag ser på Så mycket bättre. Hoppet är ju det sista som människan överger.

Annonser

16 reaktioner på ”gott kaffe, promenad och lite löpning på det.

 1. Vilka fina bilder. Jag bara anar vad man hinner rensa i sitt huvud på den promenaden. Och så på med rosa kompressionsstrumpor. Det är lycka det :)

 2. Ja alltså promenadprat! Världens bästa terapiform.
  Och känslan när kroppen på riktigt är trött, träningstrött ❤️

 3. Efterklok innan….hahaha! skrattar fortfarande. Du är bäst!

 4. Jag kan ju bara inte låta bli att göra mej lustig ;)

 5. Jamen, det är ju precis så vi är Du och jag. Går snabbt och hinner ventilera en massa och dessutom komma till ett beslut, om än det ena än det andra. Idag var du mitt bollplank med en sak som jag grunnade på och se, det klarnade :) P.S. Kan ge dej lite benmassage imorgon, om du är på benen….. Kram

 6. Pratar lika snabbt som vi går <3 Be careful vad du lovar - vi ses senare idag, du, jag och benen :D Kramisen!

 7. Älskar också pratpromenader, bästa terapi- och motionsformen! Och vilken underbar natur du verkar ha runt omkring dig.

 8. Javisst är det och jag tycker om tanken: rörelse + själavård, känns liksom väldigt sunt!
  Lätt hemmablind är man ju, men jag har absolut upptäckt att det fina finns alldeles runt knuten – behöver inte resa tusentals mil för att njuta natur :)

 9. Så där har jag också tänkt ibland. Om jag kör riktigt tuffa (kuperade) långpass är det NÄSTAN så jag tror att det går fortare att gå, men jag har aldrig testat. Haha! :-)

 10. Hehe, va skönt att du har syrran att gå med då ;-) Perfekt att ha kompressionstumpor på efter en sådan dag :D

 11. Åtminstone går det fortare om man tar kortare powerwalks och faktiskt ger järnet :)

 12. Jo det är tacksamt att ha någon som går i samma takt :)
  Och jag älskar mina Gococcos, både helstrumpan och calf sleevesen, fungerar helt klart både under själva löpningen/träningen och som ”återhämtningskläm”!

 13. Alltså de där strumporna, ser klart sköna ut. kanske är bra även om man inte S P R I N G E R :)

  Gillar att du har så mycket bilder i bloggen nuförtiden. Själv är jag lite slö med det men det förhöjer onekligen läsningen.

 14. De funkar finfint närsomhelst. Strumporna. Perfekt när man sitter mycket på jobb eller står mycket. Ett stöd i vardagen helt enkelt :)

  Åh, tack, jag gillar själv bilder, men har först nu ”vågat” använda mej av mer och fler. Fast det är i ärlighetens namn en del pyssel, så ibland får enbart orden tala.

 15. Så fina bilder du bjuder på, verkar en härlig tur.Och jag gillade också dina strumpor dom måste jag kolla upp:)

  Kram Lotta

 16. Älskar skogen, märks det?! ;)
  Som sagt, rekommenderar, strumpsen.
  Kram ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s