om att slippa.

Skärmdump från allakantrana.se

Inlägget hos Ida väckte BH-brännaren i mej. Alltså bildligt, om nu någon fick för sig något annat. För här sätts fingret på något väldigt väsentligt. Genvägarna. Senvägarna.

Det må handla om viktnedgång, sluta röka, löpning, yoga eller whatever. Same Same. Vi fokuserar alltför ofta på hur vi ska slippa lättast undan, men det blir så förvrängt. För som Ida skriver, vad är det vi vill slippa? För slippa må bra är väl i sanning inget alternativ?

Jag tänker på min egen resa. Tänker på hur jag vantrivdes i mitt liv. Jag ville förändra, ville ändå slippa undan allt. Men att strunta i att yoga gjorde bara att jag slapp må bra, slapp känna lugn i hjärtat och slapp ta itu med mej själv och mitt liv.
Ja, det hörs ju. Det funkar inte om man väljer att slippa fel saker…

Allt vad genvägar jag lockas ta kommer bara göra att resan tar längre tid – det gäller det mesta. Så jag hålls på min yogamatta, dag ut och dag in. För då slipper(!) jag må apa, jag slipper ha blockeringar i kroppen, jag slipper fastna i martyrskap och jag slipper tusen andra saker som gör mej till en jobbigare människa både för mej själv och andra. Jag tränar och springer för då slipper(!) jag mögla fast i soffan med dålig cirkulation och en trötthet som aldrig går över, jag slipper känna mej svag och jag slipper få alla möjliga krämpor som garanterat kommer om jag möglar fast i ovannämnda soffa.
Så använder man slippa. Punkt.

Annonser

8 reaktioner på ”om att slippa.

  1. Såååå sant!!!

  2. Wahe Guru på det! Kram

  3. Ja men åååh va rätt du har!! Haha, vadå slippa!? Träna vill man väl, för att må bra!! Bra skrivet!

  4. Tackar Ida för tankeinspirationen och insiktspolletten som trillade ner :)

  5. Håller med alla som kommenterat tidigare, huvudet på spiken. Alla dessa Quickfix… Det verkar vara ett ideal att det skall gå snabbt, lätt och inte kräva så mycket energi att lösa ett problem, allt annat är ”för jobbigt”. Man försöker hoppa över själva resan/processen/utvecklingen till det man vill åstadkomma, men vad har man då egentligen uppnått? Det är som min mommo sa, Det är skillnad på kvalitet och hafsverk!” ;)

  6. Kloka mommo ♥ och kloka vi ;)
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s