måndag as it is.

Gomorronmåndag. Kan det vara skönare än att få starta dagen med meditation och efter frukost bege sig ut på vägarna. Fast jag frös som en liten gris innan jag kom mej ut. Det är som att helgens storm först nu tryckt sig in genom väggarna och huset känns kylslaget. I ett svagt ögonblick hade jag istället god lust att rulla in mej i några filtar och slötitta på nyhetsmorgon. Tur att svaghet är övergående.

För det är något speciellt att möta dagen med himlen som tak. Sju mjuka kilometrar i vacker morgonrodnad.

Förutom stormen, så har helgen varit lugn och återhämtande på flera sätt. Hade tänkt ösa på en del i styrketräningen, men det blev inte så tungt (bokstavlig) ändå. Har visserligen ökat på vikterna nu och gör flera set, men mindre repetitioner. Trots det så känns det lättare än i början på träningsschemat. Som om kroppen börjar bli på det klara med vad som är på gång och vad som förväntas av den. Att jag börjat få känningar i rätt muskler och liksom en djupare träningsvärk tar jag som en schysst uppmuntran.

Dessutom upptäckte jag häromdagen när jag kollade av diverse nördstatistik på runtastic att min löphastighetskurva går snyggt uppåt sen jag började basic-styrketräna i höst. Så häftigt! Att det kan göra sådan skillnad och så snabbt. Så vet jag ju att bakslag, platåer och annat mindre trevligt säkert kommer, men just nu är jag glad att kunna ösa på och få mitt bekräftelsebehov mättat sådär alldeles lagom.

Återhämtande var det ja. Och uppbyggande. Hämtat hem lite mums med ayurvediska förtecken. Chyavan prash är en frukt- och örtpasta, som ska stärka kroppens vävnader och organsystem. Blev rekommenderad den förra hösten när jag kämpade med trötthet och dåliga blodvärden. Nu är jag inte så trött längre, men behöver fortfarande boosta mitt blod och dethär är en pasta, som alla gott kan äta för att hjälpa sin hälsa på traven. Min dotter äter den också och jag tror, faktiskt, att dethär är minst lika bra som vilken random multivitamin som helst.

Olja smörjer jag alltid in mej i innan duschen. Har inte använt hudlotion på flera år och har aldrig haft bättre hud. Egentligen är Vata-olja tänkt för mej, men Kapha-oljan har känts helt perfekt ett tag. Har inte särskilt mycket Kapha i min konstitution, så på något sätt tänker jag att dethär är mitt sätt att uppmuntra balans i mitt system. Pitta-té, däremot, är verkligen my cup of tea. Det lugnar mej och min mage mår bra av kryddblandningen.

Det känns sådär mjukt och omhändertaget. Denna måndagmorgon. Jobbet kallar småningom, men det är helt okej det med. Stund av balans.

Annonser

12 reaktioner på ”måndag as it is.

 1. Tjohej vad härligt! Keep up! Kram

 2. Den där pastan, smakar den lite av dadlar? Jag vet att i den yogagrupp som jag hängde med förut var många helt besatta ;) av en pasta. De tog en matsked om dagen tror jag. Olja, det finns inget bättre i alla lägen och för allt! Pitta-te, inte så förtjust i det utan vatta-te har varit bättre för mig, men jag är ungefär likvärdig i de två doshorna, har som du lite kapha i min konstitution.
  Din morgon verkar för övrigt näst intill perfekt. Tänk att möta dagen så!

 3. Jo, eller som jag läste nånstans ”som glögg i pastaform” :D
  Väldigt sött, men på ett bra sätt. Jag som fajtas lite med sockerberoende, så får på något vis min dagliga dos såhär. Minns förra hösten när jag verkligen hade sockersug så gav det med sig när jag åt denna. Det är ju en pasta som funkar för alla doshor, en verklig allround boost.
  En tesked ca. en halvtimma innan frukost och en tesked en halvtimma innan middag. That's it.

  Det gäller att göra det bästa av måndagarna. Inte för att jag har särskilt svårt för dem, men en bra start är alltid en bra start!
  KRAM

 4. Härlig start på dagen! Jag som är så morgontrött (tränar bäst på eftermiddagen) hade nog legat kvar, så all heder till dig! ;-)

 5. Jag är pinsamt morgonpigg ;)
  och om möjligt ännu mera pinsamt trött på kvällarna, tidigt!

 6. Den pastan skulle säkert vara nåt för mig också. Har du klickat hem den eller köpt i nån av grannstäderna? :)

 7. Jag trycker iväg ett mail åt dej!

 8. You gotta love mondays! I alla fall om de börjar så. Vilken lyx! Spännande grejer du skriver om, har börjat nosa lite på doshorna också. Mer sånt!

 9. Jag vet bara pyttelite om ayurveda, sådär till husbehov mest. Är väldigt intresserad och nyfiken, men inte mer än så. Tar tid att sätta sig in i kunskaperna och jag tänker att jag tar det i maklig takt.
  Kram på dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s