om att vara igång och verkligen njuta av det.

Annorlunda på jobbet denhär veckan. Behöver inte fixa mej på morgnarna, i princip bara dra något gammalt över mej och cykla iväg. Vi förnyar en hel del hyllor och massor av böcker ska flyttas fram och tillbaka. Helt underbart med fysiskt arbete! Jag älskar’t och jag njuter massor av avbrott i det vanliga stretet. Såna här gånger får jag vatten på min kvarn – jag borde absolut ha ett jobb med mer kroppsarbete än vad jag har nu. Jag mår så mycket bättre av att vara igång.

Att det dessutom tveklöst bjuder på träningsvärk här och där är rena rama lyxen. Triljoner knäböjar, tunga (medvetna!) lyft, axelpressar och armträning timme efter timme. Mums!
Idag var det dessutom så amazingly underbart när jag cyklade hem att jag omöjligt kunde tänka mej att gå in. Svidade bara om till löparkläder och sprang ut. En sådan där mjuk jogg, återhämtande och friskluftsinsupande. En svängom kring byn. Perfekt efter gårdagens långpass. Något styva ben mjuknade till sig och ryggen värmdes och mörades till även den.
Nu har jag legat på golvet en bra stund och yogastretchat varje liten del av kroppen. Känns som att hela systemet sitter med ett leende på läpparna. Dottern undrade i förbifarten hur jag orkar hålla på?! Jo, jag orkar och prioriterar att ta hand om mej själv. Bästa tidsinvesteringen. Helt klart. Vill verkligen inte tillbaka till tungheten, orkeslösheten och måste-känslorna. Ser det inte som att jag uppoffrar något eller väljer bort – jag vill ha dethär rörliga livet, denhär rörliga kroppen och jag vill ha dethär rörliga sinnet. I rörelsen finns min vila. Inte bara den när jag breder ut mej i total lathet, utan också i glädjen över att vara frisk och ha en fungerande kropp. Att må bra är att vara i vila. Ingen annan tar hand om mej. Jag gör det själv, idag med glädje.
Annonser

8 reaktioner på ”om att vara igång och verkligen njuta av det.

 1. Åh, förstår precis hur du menar! En gång om året kanske jag också får göra något fysiskt på jobbet, och varje gång tänker jag hur mycket bättre jag mår av det. Tänk ett fysiskt jobb där man får vara ute, dagsljus och frisk luft! Vore underbart., en dröm, men vem vet, en dag så kanske tajmingen blir rätt.

 2. Här är en till som prioriterade mig själv igår kväll. Heja oss! Kram

 3. Så talar en sann tränings-älskare! Haha! :-)
  LJUUUUUVLIGA foton från långpasset förresten. Löp-porr som någon sa en gång. ;-)

  Kram M

 4. Kanske satsa på en ny utbildning, en ny bana? Eller personlig tränare (i löpning) i kombo med yogan? Smitta andra med din levnadsglädje! :-)
  Kram yoginisyster! <3

 5. Jag hör dej, syster!
  (ävenom det en del dagar är en välsignelse att få jobba inomhus, som när det regnar småspik… från alla håll ;))

 6. Haha, löp-porr, det ordet måste jag bara införa i min vokabulär :D
  Kram inspirerare där!!

 7. ♥ nu trycker du på en trevlig knapp, kära du ;) Jodå, det finns drömmar – både hemliga, uttalade och sådana som inte är färdigt formulerade.
  Kram tillbaks, en innerligt varm!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s