fredag.nu

En ynnest att ha fredageftermiddag ledig. Det händer nästan aldrig. Fast denhär veckan på jobb har inte varit sig lik, med många tunga lyft och ännu fler lättare. I ständig rörelse. Tunga möbler som inte velat flytta sig en centimeter, men som vi med kvinnokraft och pur envishet ändå fått dit de ska. Papper, skräp, bråte och sådant som satts på hög – allt har sorterats, övervägts och omplacerats. Roligt ända in i märgen, men också tungt. Igår blev vi klara, idag hade vi möte och sen tog städfirman över. Aldrig smakar övertidstimmar så bra som en fredag. När man tar ut dem alltså.

Jag är ju inte den som missar dagsljus i onödan. Jag är inte den som hänger upp julgardiner heller, så valet var inte svårt när jag under några ögonblick funderade vad jag gör av min dag.

  
Hej Hilde!

Skönt i min trollskog. Alldeles lagom påfruset. Mjukt underlag, men ändå inte blött. Detdär krispiga som jag avgudar, som fyller trötta tomrum och liksom dammar av allt segt. Jag har sprungit 30 km denhär veckan och det har varit precis det jag behövt. Varken mer eller mindre. Hade jag pratat om sådana mängder för något år sedan hade jag fnissat på mej. Nu är det inga kilometrar att komma med egentligen, för allt är relativt, men för mej är det en vinst att bemästra kroppen på det sättet. Ändå har jag inte ”försprungit” mej och inte känner jag mej utmattad heller.  Det bara blev så denhär veckan.

Ikväll väntar julkonsert i kyrkan. En favorit i repris. Sen finns inte ett enda måste på hela helgen. Ingen julmarknad som absolut måste besökas, bara om andan faller på. Storstädningar får de ha för sig själva. Jag tänder mina ljus och gräddar kanske något som doftar jul. Och så förbereder jag mej för en yogisk december. Extra allt av det som betyder mest. Som en julkalender, dag för dag. Inget speciellt, för yogar gör jag ändå varje dag, men det finns alltid utrymme för ännu mer innerlighet, ännu mer tid för meditation och ännu mer plats för sköna moves, som stärker hela kroppen. Det går alltid att plussa på yogan. Alltid.

Annonser

2 reaktioner på ”fredag.nu

  1. Nina-Power! Jag är impad. Kram

  2. Jag är glad :)
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s