sockerchock och om att överträffa jultomten.

Det blev både julmarknad och julcafé idag. Snöskottning och krigsförklaring mot ljusslingan, som efter diverse fula knep äntligen glimmar ute i trädgården. Portersteken har puttrat på spisen hela dagen och bara jag får lyft ändalykten från stolen väntar grönsakerna på mej. Ja, det hörs ju hur självbelåtet och perfekt allting är idag. Ska inte rasera den känslan med att berätta hur sockerchockad jag är av godsakerna (vi talar brownies, vitchokladcheesecake och cupcakes med frostings from heaven) på julcaféet, har nästan darr på handen… såhär i väntan på  r i k t i g  mat. Ändå är det precis såhär det får vara ibland, och jag pratar inte om att unna mej hit och dit. Jag pratar om balans och att se till att det på det stora hela är schysst på matfronten.

Glömde förresten nämna igår, när jag skrev att helgen innehåller inga måsten, att imorron landar en riktigt efterlängtad föreläsare i vår lilla byhåla. Janesh Vaidya. Nästan så jag inte tror det förrän jag svimmar litegrann då jag ser honom. Boken -to be signerad- och biljetten är redan framplockade. Så det är absolut inget måste, enbart hur kul som helst. Slår jultomten alla gånger.

Finaste, bästa adventstid. Behandla den och dej själv stillsamt.

Annonser

12 reaktioner på ”sockerchock och om att överträffa jultomten.

 1. Julen är så mycket kring socker, så lite chockad får man nog se till att bli ändå :)

 2. …och efter dylikt frossande är det enkelt att låta bli ett tag!
  Samtidigt ser jag till att njuuuta när jag äter det mumsiga, inte sitta där och ha skuldkänslor.

 3. Åh, vilken fin-fika! Vit chokladcheescake… Låter underbart! Har varit sugen och hungrig hela dagen, på min yogaworkshop idag fick vi linssoppa och en banan. På hela dagen! Och inget kaffe! Ja, du förstår hur matt jag är nu. Och drömmer om en redig fika och annat gott. Hoppas föreläsningen är riktigt, riktigt bra imorgon!

 4. vilken julkänsla :D

 5. God läsning! <3
  Och åh, Janesh – jag blir lite avundsjuk.
  Varm vinterkram

 6. Lite avundsjuk på Janesh, är det du som lockat dit honom för föreläsningen? Låter helt underbart. Det närmaste han varit mina trakter är 10 mil bort… Vill också lyssna till honom. Och det där med att äta sött ibland, det är ju som du säger den stora bilden man ska ha i minnet. Och när man väl tuggat i sig den där chokladtryffeln och knäcken (som jag gjorde idag) så är man mer än nöjd :) Adventskram!

 7. Vad häftigt Nina, en grym start på veckan!

 8. Jeee, för lagom julkänsla och jeee, för att ni kommenterar så jag blir så glad :)

 9. Hehe! Mums! Men ja, jo, ibland kan det nästan bli för mycket av det goda, om man äter allt samma dag… ;-)
  Mysig helg låter det som i alla fall. Förutom ljusslingan… :)

  Kram M

 10. Jag hade tänkt tanken att arrangera hit honom, faktiskt, men mina tankar hördes ut i universum och en likasinnad ordnade allt istället. Häftigt!
  Kram!

 11. Även den kortaste ljusslinga kan förstöra en dag, haha!

 12. Ah, jag förstår. Dags att ställa in våglängden då :) så löser någon det! Fniss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s