snö, gym och allmän förnöjsamhet.

Långhelg. Ledig självständighetsfredag. Älska sådant! Tacksamheten över att ha ett jobb där helgdag är helgdag och inget annat, alla har det inte så – tänker att det minsta jag kan göra är att verkligen uppskatta och helga dagen. Fast någon vilodag var det inte läge för. Inuti bubblade lusten att springa, men utomhus var det snöyra och lite allmänt jäkligt, men i ärlighetens namn går jag igång på sånt. Usla förhållanden kan bli de bästa, bara man tar det på rätt sätt.

Oplogat och halt under. Gällde att hitta ett spår där det greppade bäst. Framför mej hade jag en annan eldsjäl, som jag hann bli rätt nyfiken på innan jag hann ikapp. Visade sig vara en herreman med snö i mustaschen. Var inte läge att sätta näsan i vädret bara för att jag sprang om honom. Han promenerade.
Mumsiga dryga fjorton kilometer. Inte särskilt tungt heller. Jag trivs toppen i ett par minus och snö. Jag hinner inte bli för varm och snöfallet både fuktar och svalkar hettande kinder. Upptäckte dessutom att jag fick pressat fram höften på ett helt annat sätt i snön, bara det att behöva lyfta fötterna snäppet mer än vanligt fick den effekten. Motvinden var förstås inget att leka med och när snön pepprar rakt i ögonen gör det rejält ont, läge för skidglasögon…!
Idag fnissar jag lite åt mej själv. Det räckte tydligen med att lätta sitt hjärta och acceptera gym-olusten, för idag tillbringade jag en och en halv timme där medan dottern hade friidrottsträning. Tog chansen och utrustade mej med rätt kläder, men ändå förberedd att jag kommer vända i dörren när jag ser hur fullt det är där. Fast idag var det inte det. Behövde bara samsas med ett par trestegshoppare och det kan jag leva med. Fluktade i smyg på deras frivändningar och knäböjsvarianter.

#hatkärlek
Ovanpå detta en kopp go’kaffe, fötterna på soffbordet och herrarnas 15 km klassiskt. För mej osökt in på min egen skidåkning, som snart ska ut ur garderoben. Dammade ju av mina skidor förra vintern, efter flera års absolut vägran. Min ovilja kom på skam och jag njöt många kilometer längs med våra fina spår innan våren tog dem. Hoppas på samma lycka denhär vintern. Mina skidor är asgamla och jag bestämde mej i våras att jag ska köpa ny utrustning denhär säsongen. Ytterligare ett nöje att se framemot.
Nu återstår en stund på denhär mattan. Dagens meditation avklarad, men en kriya knackar mej på axeln och vill bli gjord. So be it.
Annonser

6 reaktioner på ”snö, gym och allmän förnöjsamhet.

 1. Nämen, den där bilden känner jag igen. Har sett den i en viss fb-grupp….. ;-)
  Härligt med snölöpning. Snart ska jag. SNAAAART! :-)

 2. Haha, ja, det är sånt man får ta när man umgås i samma kretsar ;)
  Heja dej och ditt tålamod, tala om pannben när man måste l.å.t.a b.l.i att springa!

 3. Du är så fin med orden! Herreman och förnöjsamhet. Förnöjsamhet kan för övrigt vara ett av de bästa orden. Mycket bättre än att vara nöjd. Och så fick jag lära mig att det finns något som heter självständighetsdag, se där! Och den yogamattan drömmer jag om, det är i såna här lägen jag saknar julklappar :-) Det låter hur som helst som den perfekta helgen!

 4. Tack för dina ord, som fyller på värmen i ♥:t!
  Bästa yogamattan – insåg när jag började använda den att det är en matta man hittar de små musklerna med. Har aldrig varit så ansträngande att stå i hunden, innan alla småmuskler hittade rätt :) Är superskön för övrigt, mjuk och härlig att göra liggande/sittande övningar på. Lite sämre med greppet när man gör stående, men då kan man alltid kliva utanför. Me like jättemassor!
  Kram till dej!

 5. Åh, vill också glo på friidrottare på frivänder. De kan sin skit.

 6. Att de kan! Annat var det med wanna have biffigaste bicepsen i stan-killen som curlade så ryggen höll på att gå av….!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s