så jäkla naiv. sägs det.

Usch, jag är arg. Sådär surt och vresigt arg. Gått omkring och mumlat för mej själv ett par dagar nu. Det känns liksom trångt i kostymen. Som att ha en sticka i fingret och ju mer man petar, desto mer irriterat blir det.

För ibland blir jag faktiskt trött! Trött på att bli missförstådd och ifrågasatt. Trött på att behöva tampas med människor, som har en så realistisk livssyn att det rentav är skrattretande. Realism javisst, men det finns en gräns och den är ungefär där toleransen gentemot oliktänkande är lika med noll.
Pessimism och djupa suckar. Mörkret. Kylan. Eländet och jordens undergång.
Hånfullt leende, skakande på huvudet när jag drömmer mina drömmar. När jag går vidare. Utvecklas. När jag åberopar tankens kraft och får en armbåge i sidan för att jag är så jäkla naiv.
Oftast blir jag sårad. Drar mej undan och slickar mina sår, men nu börjar jag bli arg. Ner i grunden förbaskad. Jag kan fajtas med oförstånd och okunskap, jag kan också hantera att alla inte begriper sig på mej. Men jag tolererar inte att man sätter krokben för mej, att man medvetet sårar och trycker fingret i redan blödande sår. När man vet att jag blir ledsen. För hur i helvete tänker man då? Jamen, jag trycker ner henne i skorna så jag vet var jag har henne, så jag slipper se i hennes ögon att det egentligen handlar om min egen rädsla. Sårar jag tillräckligt, så tröstar det mej. Är det så det fungerar? Tyvärr jo.
Metaforernas inlägg. Jag vet. Ansträng dej inte för tolkning, det handlar om mer än bara personer. Det handlar om långt mycket mer än specifika situationer. Något har rullat igång, jag känner igen mullret djupt därinne. Förut skrämde det mej, nu får det mej att ställa mej i givakt. Det får mej att hårt, hårt hålla fast vid meditationen, vid inåtlyssnandet. Satan i gatan, sjunger hon Maggio, ja, det är mina klackar som hörs slå i gatan – det är jag som går från reagera till agera.
Annonser

11 reaktioner på ”så jäkla naiv. sägs det.

 1. Utan att veta vad det handlar om så känner jag med dig, och ilska känns sundare än ledsenhet. Det finns så många (ursäkta) idioter som inte är värda att man blir ledsen och nedtryckt. Heja dig, stå i givakt och kör över! Tänk att du är grym och värd det bästa. KRAM!

 2. Jaaa och så jäkla trött på människor som tror sig veta vad som är bäst för mig!! För MIG??!!! Det vet bara jag och ingen annan!! Stå på dig, du också Nina!!!!! Kram!!

 3. Heja Nina!! Själv har jag blivit en mussla berättar inte alls om mina drömmar så ingen ska förstöra dom med sina rädslor. Men ibland får man ryta ifrån & visa huggtänderna. Kram

 4. Jag är också glad på ett vrickat sätt att inte ledsenheten är det största, utan att det istället är jävlaranamman som får komma till tals. Enklare att deala med konstruktiv ilska!
  Kram och tack ♥

 5. Exakt!! Vi är alla personliga universum och ävenom det är lätt att tycka till om andra och hur de ”borde leva”, så gör man bäst i att hålla de tankarna för sig själva. Jag vet bäst i mitt universum, tack för påminnelsen kära Marie! Kram!

 6. Åh, jag musslar också. Alltför mycket. Borde sluta med det, för när jag inte musslar så blir det lite såhär – jag känner mej påhoppad och nertryckt. Suck, vi tar oss i kragen Ulrika ♥♥
  KRAM!!

 7. Hej Nina! Har hittat mig in till din blogg!fina, kloka inlägg:) jag läser till kundaliniyogslärare, har precis avslutat min första termin i Malmö!Något jag börjar känna av mer o mer är människor i min omgivning med negativ energi som klagar o pratar illa om allt o alla, jobbigt o lyssna på och svårt att avbryta det negativa samtalet! Har du några tips på hur jag kan hantera dessa situationer bättre, blir dränerad på energi o nere! Vet att jag kommer stöta på personerna i fråga då och då eftersom de finns i släkten! Fin blogg du har:) ha en skön kväll:)

 8. I hear you, så kram till dig från mig! Ge dig inte! Eller som Unni D. skrev som åt mig i en av hennes böcker på bokmässan i Göteborg för hundra år sen, ”Kör hårt men håll själv i ratten!” Det kan ju också gälla andras åsikter och kommentarer, låt dem inte komma åt att styra dina vackra drömmar mot dikskanten! Och minns att det garanterat är elaka häxan avundsjuka som viskar repliker i deras öra. <3

 9. Kram kära du! och tack!!!

 10. Så roligt med KY-studier!
  Vet du, Jenny, du har verktygen i din hand redan ♥ Bara gör din Sadhana och du kommer märka att du mer och mer kan låta det jobbiga rinna av dej. Du blir mindre mottaglig och sårbar helt enkelt.
  Det är inte lätt, och jag glömmer också ibland att jag besitter de mesta fantastiska, yogiska verktyg för att klara av när folk dränerar mej på energi och sårar mej. Men det är bara att keep up ;) ♥♥

 11. Tack Nina:) åhh jag vet men ibland behöver man en påminnelse:) ha en fin stillsam jul! Varma hälsningar i vinterkylan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s