här. nu.

Söndagkväll. En kväll som jag tycker är mjuk. Den blir ju vad jag gör den till. Om jag hetsat sönder helgen och plockar fram måndagsangsten, eller om jag sätter tonen för veckan som kommer. Jag väljer en mjuk ton, en varsam omfamning. Sätter punkt för en helg med allt från julmarknad med hembakta limpor, tovade tomteluvor och kalla tår, till matgäster, chinsträning så armarna hängt darrande längs med sidorna på mej och påbörjad nerrivning av tapeterna i dotterns rum.

Jag är ju lite sån. Vaddå jul? Nej, här stressar vi bara med att tömma ett sovrum, ånga ner tapeter och tro vi hinner måla innan tomten kommer. Ahh, det blir som det blir. Hinner vi inte så hinner vi inte. Jag är ledig över jul och nyår, finns gott om tid att breda ut färg och pimpa nya rummet, även när tomten gått. En mor & dotter-grej.
Ikväll också hejdå till Musikhjälpen, som jag följt minutiöst hela veckan. Tänker hur typiskt mej det är att gå all in med nåt, verkligen helhjärtat. Hur musik fortsätter sätta prägel på mitt liv, fast jag inte är varken inkommen eller särskilt intresserad så. Snarare handlar det om kraft och effekt. Hur vibration, gemenskap och budskap förenar på de mest fantastiska sätt. Ge mej ett musikkoncept och jag gråter krokodiltårar. 
Ja, söndagkväll är den stund då jag inte gör mer än jag måste. Då jag fortfarande vilar i helgen. Då jag inte ser bakåt med ånger, inte framåt med hets, utan allra helst bara gottar ner mej i mjukaste kuddarna, smuttar på mitt té och inte vill vara någon annanstans än här. Här.
Annonser

4 reaktioner på ”här. nu.

  1. Mjukt och mysigt inlägg. Som en perfekt sista del av helgen!

  2. Kram på dej Lotta!

  3. Ordlek när det är som bäst ♥
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s