kardemummalatten, som skänkte tacksamhet.

   

Hoppsan. Det blev lite småsegt. En liten nysning här och ett litet försynt snorpapper där. Olovligt hög puls under löpningen igår och i knäböjarna idag kände jag direkt att nehej, detta är ingen bra idé. Då smörjer man in sig i go’oljan istället, duschar varmt och slänger fötterna på soffbordet.

Regnet smattrar mot fönstrena och jag kan inte låta bli att tycka det är mysigt. Ombonat inne. Det handlar allt mindre om yttre omständigheter. Så mycket mer om de inre, sanna värdena. Inte är det heller lönt att jaga upp sig över en liten förkylning, som kanske inte ens blir stor. Jag sitter faktiskt gärna här och läser ikapp böckerna, tidningarna och ser framemot att maratontitta tv-serien vi sparat till ledigheten.
Dotterns rum hann vi få färdigt och ja, det känns som att världen är precis så färdig den kan vara just nu. Inte ens en heldag på stan fick mej ur spel. Vi pausade mitt i vimlet med en kardemummalatte och just där och då kände jag en oerhörd tacksamhet. Tacksamhet över hur jag vågar hålla i min ratt idag, hitta de vägar som är bäst för mej och på riktigt börjat skönja den inre glädje, som jag i så många år var främmande inför. Sat Nam Wahe Guru. Det är mitt i vardagen, mitt i vimlet, som livet är.
Önskar dej en skimrande jul, med eller utan glitter i håret. 
Önskar dej lycka inifrån ut.
Önskar dej ett stadigt grepp om din ratt.
Och en bubblande glädje, som tänder ljuset i ditt inre.
Kan också rekommendera kardemumma i latten. Det tycks gynna tacksägelsen.
Annonser

5 reaktioner på ”kardemummalatten, som skänkte tacksamhet.

  1. Önskar dig detsamma fina Nina!

  2. Älskar både kardemumma & tacksägelse! Stor jul kram & du skimrar ända hit!

  3. Julkram och glitter!

  4. Åh, så härligt, blev inspirerad av dig till en latte på stan! Önskar dig allt ovanstående tillbaka. Kram!

  5. Detsamma till dig! ♥
    Stor varm julkram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s