yogans eteriska form.

[skärmdump]

Välsignade morgon. Välsignade yogastund.

Ibland är längtan efter sammanhang och förenande större. När man morgon efter morgon sitter där på sin yogamatta och gör sin sadhana*. Den personliga disciplinen. Att det blir gjort fast jag inte har någon som peppar mej eller någon att göra den tillsammans med. Det är så yogan är, det är på ett plan en väldigt ensam resa, men samtidigt vilar alltid en känsla av stor samhörighet och ett stort omhändertagande över ens liv när yogan fått etableras.

Men så vaknar jag ibland med behovet av bekräftelse. Och det är som i sadhana-förklaringen, längst ner i dethär inlägget, under de så kallade nektartimmarna som vårt sinne är som mest och bäst mottagligt. Oftast består ju min sadhana av kriya och meditation, men idag ville och behövde jag få input på annat sätt. Så jag gjorde min meditation, men sen öppnade jag faktiskt You Tube och lyssnade på en lektion av Yogi Bhajan.

Att sitta där på min yogamatta, i morgondunklet, med Yogi Bhajans speciella röst i öronen, är faktiskt som att resa litegrann. Med ens får yogans innebörd, förening, en helt annan dimension. Hur tid och rum faktiskt är något väldigt diffust. Det är som att träffa en gammal vän, höra något som jag hört tusen gånger förr. Och jag tänker än en gång på hur väldigt liten del av yogan som är synlig, det mesta finns i eterisk form och för mej känns det som den största livlinan av alla. Jag kan inte förklara det bättre än så. Consolidate. Concentrate. Be you. Be the lighthouse. Be the forklift. Touch every heart. Yogi Bhajan metaforernas mästare, Sat Nam.

*) ”Sadhana betyder andliga övningar eller daglig disciplin.
Man kan säga att Sadhana är något man väljer att göra regelbundet för att rena sinnet och hålla kontakt med sitt inre jag. Sadhana utförs allra helst tidigt på morgonen. Under de så kallade nektartimmarna, mellan klockan fyra och sju på morgonen, är allt tyst och stilla och effekten av yoga och meditation är optimal. Det rekommenderas att man utför Sadhana under två och en halv timme, men även kortare tid för din Sadhana har god effekt. Att det blir en fast rutin eller självdisciplin är det viktigaste inte hur mycket eller hur länge du gör yoga.”

Text lånad härifrån.

Annonser

2 reaktioner på ”yogans eteriska form.

  1. Tack så mycket! & precis så jag är ensam med att få till min yoga men när jag yogar känner jag ett stort sammanhang.. Kram

  2. Låter skönt…! :)
    Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s