en (annan)dag i skogen.

Julen var dagarna som kom och gick. Lagom av allt. Lagom mycket mat, lagom mycket choko och lagom mycket soffhäng och trevlig samvaro. Sådär så jag precis hann få myror i brallan. Längtade ut hela dagen igår, fast regnet öste ner. Ställde in mej på ett långpass idag och själaglad att jag vaknade rätt tidigt och fick ordning på mat- och sovklockan.

Direkt ut i skogen. Förberedde mej på blöta stigar och fick sannerligen så jag teg. Tre steg in i skogen hade jag skönt klafs mellan tårna och till slut var det ingen idé att ens försöka parera de våta partierna – run through bara! Tror aldrig 5 km trail tagit så länge förut, men jag är såpass galen att jag njöt varje minut. Dagsljus, grön skog och spring i benen, jag begär inte mer.

Det lättade sen litegrann, förutom överfulla bäckar, som det var lite spännande att balansera över. Våta fötter är okej, men från knäna och uppåt är jag gärna torr.

Åsen, som vi kallar sandryggen som löper genom kommunen, var däremot så gott som torr. Bara att ösa på. Exakt och precis sådär som jag vill ha det. Höga träd, grön mossa och en stig, som slingar fram däremellan.

Sen var det ungefär slut på det roliga. Denhär rundan börjar man eller avslutar man med väglöpning. Idag valde jag helt klart fel väg. Motvinden (och sidvinden) (och tvärtomvinden) var inte något jag behövde de sista pannbenskilometrarna hem. Fy fan säger jag bara. Det är sådana här gånger jag funderar vad det är jag håller på med. Samtidigt är det precis då jag känner mej som mest levande. När kroppen harvar vidare, andetaget likaså och sen får jag snällt hänga med. Eller sätta mej ner och gråta, men sällan känns det som något alternativ.
Hem kom jag. Lyckligt. Och fruktansvärt nöjd. 19 km, 2 h 40 min. Inget att anteckna i snabbaste rundan-boken, men väl i upplevelseboken. Dethär var ett sånt där pass som stannar i minnet. En av de bättre julannandagarna. Faktiskt. Eventuellt minus motvinden hem.
Annonser

12 reaktioner på ”en (annan)dag i skogen.

 1. Kanske just mot/sido/kastvindarna du behövde idag.
  Det låter underbart med lite liv i promenaden

 2. Sannerligen. Random rundor finns i överflöd :)

 3. Samma här. Försökte parrera några ler-/vattenpölar. Men gav upp efter 1 minut. Det blev mycket vatten i skorna idag. Tur att det dräneras ut lika fort i terrängskorna! ;-)

 4. …och vi smälter ju inte ;)
  Extra skönt att duscha och stuva in fötterna i raggsockorna!

 5. Nina, vet inte hur jag ska förstå detta. Får obehagskänslor bara jag tänker på att ha kallt lervatten i skorna! Även om kroppen klarar alla umbäranden förstår jag det helt enkelt inte :)

 6. Jag har alltid varit en ”klott”unge, som gillat gegga i lera. Den ungen har krypit fram igen!
  Du behöver inte förstå, räcker med att du ler och skakar lite på huvudet åt mej <3

 7. <3 Det vet du att jag gör!

 8. Härligt med din passion! Blev blöt om fötterna när jag & min 4-åring gick på (långsamt) strövtåg i skogen. Kram

 9. Jag riktigt känner den friska luften, längtan ut, grandoften, syret, svetten och så klart det kalla (otäcka) vattnet runt fötterna. Finns inte mycket som slår skog och frisk luft! Ordning på mat-och sovklockan, ja, vad skönt, då mår man (jag) som bäst, ledig eller inte.

 10. Vintern då vi hade vatten i skorna :)
  Kram!

 11. Perfekt sammanfattat ♥
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s