långpass ♥

Gråaste gråa morgon, men in med rejäl frukost bara och riktning hallen, ytterdörren och vägen. I den ordningen. Laddade för långpass redan igårkväll med brakmiddag ute med Kärleken, alkoholfri öl och cheesecake. Sovit som en klubbad och vid sju vaknade jag sådär som jag önskar jag fick vakna varje morgon. Öppnar ögonen. Vaken. Alert direkt. Carpe Diem.

Långpass som bäst. Folktomt längs matarvägarna (ja, jag kallar dem så – dedär pannbenssträckorna, som leder till skogen) och fuktig luft.

Småisigt och rimfrostigt längs med stigarna, men de syns i alla fall. Stigarna.

22 km nästan i promenadtakt. Valde det säkra före det osäkra och höll mej mestadels till grusvägar och större skogsvägar. Man hinner tänka mycket per kilometer och jag säger det igen, det är högoktanig meditation att springa långsamt. Jag hade pulsklocka på mej idag, bara för att kunna kolla av med jämna mellanrum så jag verkligen låg lågt. Har en tendens att springa mej till huvudvärk när jag ligger för högt i puls för länge. Det. är. inte. roligt. Tack och lov har det blivit bättre och jag har lärt mej hur min kropp fungerar och reagerar. Shit, det är en hel vetenskap.

Stötte på flera lösa hundar idag också. Jag är inte hundrädd överhuvudtaget och jag är duktig på att läsa av hundens kroppsspråk. Det finns ju de som kommer emot en med inte en alltför pålitlig uppsyn och då gäller det att ha respekt, vara beredd. Idag var det bara ivriga vovvar, som rusade emot mej glatt viftande på svansen, högljutt skällande när jag sprang förbi deras gårdar. Förutom jakthunden då som inte ens bevärdigade mej med en blick därute i skogen, cool kille.

Enda smolket i bägaren idag var 1 km åker, som stank piss så jag höll på att dö. Det kan inte vara meningen att det ska stinka sådär fruktansvärt, undrar vad de matar djuren med. Eller nej, jag vill inte veta.

Nu väntar jag hem bortsprungen dotter. Eller ja, hon har varit på friidrottsläger i helgen och det är märkvärdigt tyst härhemma. Att vi dessutom får vara lediga ännu imorgon, fatta vilken lyx! Jag ska vila ihjäl mej. Because I’m worth it.

Belagd med rimfrost.
Annonser

6 reaktioner på ”långpass ♥

 1. Väntar också hem mina döttrar som har varit på Bosön på friidrottsläger hela helgen:-). Jag borde nog ha druckit alkoholfri öl när mannen & jag var på krogen häromdagen… har varit trött sen dess. 22 km respekt!! Kram

 2. Skandinaviska friidrottslägerhelgen?! :)
  Ja, jag gillar ju öl, tycker på riktigt det är gott. Men det är ju inte så…. nyttigt ;) Har börjat botanisera bland de alkoholfria allt mer och det finns sådana som är riktigt goda. Det är också min favvo återhämtningsdryck när jag sprungit!

 3. Låter skönt! Och jag känner igen det där med att springa för fort och få huvudvärk. Tror det beror på hög puls, men även på att jag spänner armar och axlar när jag ökar tempot. Djävulsk huvudvärk får jag efter de passen (som tur är sker det mer och mer sällan. Man lär känna kroppen som sagt). ;-)

  Och jag som tänkte: ”ÅÅÅHHH! Vilka fina tights, undra var hon har köpt såna med hjärta på?” Haha! :-D
  Kram M

 4. Det är nog ett sammelsurium av orsaker till varför huvudvärken slår till ibland, man får helt enkelt lära sig läsa av kroppen – i tid.

  Visst blev tightsen snygga, något för Nike att ta efter ;)
  Kramen!

 5. Ha, ha, jag reagerade också på de himla snygga tajtsen! Jag tycker definitivt du ska höra av dig till Nike :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s