fjällmaraton it is.

http://www.tunturimaraton.fi/

Nu är jag anmäld. Iiiiik. Mitt livs första fjäll(halv)maraton springer jag den nionde augusti i Pyhätunturi, eller Det Heliga Fjället som det kunde heta på svenska. Jag har velat fram och tillbaka, funderat mycket på Axa fjällmaraton, men lät sunda förnuftet och logisitiken avgöra. Finska Lappland it is.

Det är första gången loppet arrangeras, så jag får väl se mej som en försökskanin av max trehundra deltagare. Tillsvidare (och kanske för alltid) finns bara information på finska, men är du nyfiken så klicka in dej här.

Ska. Bli. Så. Spännande.
Kommer. Bli. Så. Tufft.

För det är ingen lek jag ger in mej på. Det är jag medveten om. Det är inte som att snöra på sig skorna och springa 21,5 km i min vanliga skogsterräng, men det är just det som lockar mej också. Utmaningen och en obändlig lust att göra något annorlunda.

Ävenom jag inte har några problem att motivera mej vad gäller löpningen, så är det onekligen en bra morot. Nu kan jag mer ändamålsenligt anpassa träningen, verkligen ha en ursäkt att älga fram i skogen och springa backpass så mjölksyran sprutar ur öronen.

Så tilltalar bara tanken mej att springa på Ett Heligt Fjäll, i en trakt som lär vara forntida hemvist för gudar och samiska traditioner. Lovar att springa med andakt. Eller krypa uppför på alla fyra.

Bild lånad från tunturimaraton.fi
Annonser

5 reaktioner på ”fjällmaraton it is.

  1. Coolt! Grattis! Tänk vad mycket som hänt under det här året och vad modig du blivit. :-)
    Heja dig!
    ♥ Stor kram ♥

  2. Nina, vad häftigt!! Vad coolt att kliva ur comfort zonen och göra det. Och det där berget, alltså, det är ju bara så vackert!

  3. Grymt!! Jag blir så inspirerad! Hejja!

  4. Keep up! & att springa med andakt, vilken inställning! Impad av din styrka. Kram

  5. Ska bli såååå kul att följa dig! YEAY! :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s