måste ingenting.

    

Mer och mer. Bara vet jag vad min yoga är. Det lilla, som ändå är det största. Hur det dagliga är det viktiga. Rutinen. Disciplinen. Hur det nollställer och laddar på samma gång.

Inte det omständiga med att få till en perfekt kriya, sätta energi och tid på att försöka få till något fullkomligt. Nej, det är inte det. Jag yogar inte för att bevisa eller åstadkomma något. Jag yogar för att glädja min själ. Jag yogar för att klara av att vara människa och att dessutom ha roligt under tiden.
Jag har svajat en hel del genom åren. Hattifnattat runt i min yoga, aldrig känt tillräckligheten. Trott att det måste vara på ett visst sätt och att det ena måste utesluta det andra. Först nu har jag förstått att alla föreställningar kommit inifrån mej själv och att det inte hjälper att klämma in sig själv i någon annans form. Jag är den enda i mitt liv, som känner mej själv. Jag måste ingenting.
Jag måste ingenting.
Något mer förlösande har jag inte upplevt. För nu känner jag verkligen att jag inte måste ett enda dugg i min yoga. För min sadhana är inget måste. Det är inget måste att göra min andliga, dagliga disciplin. Det är en del av mej. Det är som vilken arm eller fot som helst. Något som hör till. Är integrerat. Är jag.
Faktiskt så att det inte alltid låter sig förklaras.
Annonser

7 reaktioner på ”måste ingenting.

 1. Amen på det syster ❤️

 2. Väldigt fint, Nina. Det här ska jag bokmärka och läsa som påminnelse.

 3. Amen säger jag med!
  Stor Kram

 4. Jag måste ingenting. Det är en av nycklarna jag sätter på mitt livs nyckelring. Jag måste ingenting. Precis så är det <3

 5. Så enkelt. Så svårt.
  Sat Nam på er ♥

 6. Hade lite svårt att få till min yoga igår. Kom hem trött o sliten vid halv nio. Fick femåring i säng. Men sen läste jag ditt inlägg och vips hade jag full yogalust. Uppvärmning och magisk meditation! Sen var jag i balans.. Kram

 7. Plötsligt händer det! och jätteglad om just jag råkade vara your ignition igår ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s