fem dagar.

Fem dagar i sträck med löpning. Inga långa pass, i snitt 6 km per dag, men så är det inte min mening att samla stora mängder mil i dethär skedet. Vad som kommer senare i vår är en annan femma -blink blink-. Min plan är att vänja kroppen vid löpning varje dag, sakta väcka vanedjuret. Så har jag startat försiktigt också, med tanke på snuvan som snuvade en del av min värdefulla tid, men nu är det bara att tuta och köra. Lovely.

Det roliga är att jag blivit piggare i benen för varje dag. Nu är ju det alldeles för tidigt att börja analysera något, men faktum är att mina tidigare erfarenheter säger att jag blir inte segare och tröttare bara för att jag springer oftare, tvärtom. Det är faktiskt jobbigare att ställa om sig efter ett par dagar utan löpning. Såhär hålls kroppen igång och eventuell tröghet, tyngd eller seghet försvinner efter bara någon minut på vägen.

Nu kommer det inte lyckas att jag springer precis varje dag, ibland behöver jag prioritera(!) annat, men jag vill absolut förändra mitt springsystem och inte bara fortsätta av slentrian med tre eller fyra pass i veckan. Ska bli intressant att se vart den högre frekvensen för mej, ser framemot första långpasset, som förhoppningsvis blir av till helgen. Kommer jag känna av i kroppen att jag sprungit oftare, orkar jag mer eller mindre?

Jag blir nämligen mer och mer övertygad om att löpning är ett väldigt naturligt sätt för mej (oss) att röra mej (oss) på. Min kropp har förändrats massor, till det bättre, sen jag började springa. Plötsligt är det inte längre intressant att gå, känns stelt och inte minst trist. Min höft krånglar inte lika som förut, då jag ibland fick känslan att den hakade upp sig (utan att kunna förklara det bättre). Det är som att hela jag smörjs bättre, mindre knak i lederna och ävenom musklerna såklart styvnar till mellan varven, så behövs inga enorma åtgärder innan de är följsamma igen.
Och jag fryser inte längre och det är helt halleluja!

Så ja, förälskelsen håller i sig. Sat Nam Wahe Guru indeed.

Annonser

6 reaktioner på ”fem dagar.

 1. Du låter nyfrälst! Du får det att låta så underbart, så jag blir alldeles supersugen själv. Men sen när jag kommer ut och har sprungit en stund känns det inte så längre ;-) Är mer för korta explosiva pass så man är snabbt färdig :-)

 2. Ja visst är det märkligt att kroppen nästan blir piggare av att springa ofta! Upplevde precis samma sak under min mängdvecka förra veckan. Nu har jag vilat två dagar så vi får se vilket tröskverk det blir att dra runt på i morgon :(

 3. Vad roligt att du ändrar upplägget. Ska bli spännande och läsa hur din kropp svarar.
  Jag skulle gärna VILJA öka mängden, men jag har inte tiden idag. (Och det är ingen ursäkt). ;-)

  Och JA! Det är GALET tråkigt att gå……. Haha!
  Kram M

 4. Usch ja, värsta predikanten :D men det bjuder jag på.
  Jag trodde a.l.d.r.i.g att jag skulle vilja springa långt och länge förut, men idag… oj, jag överraskar mej själv.
  Kram på dej!

 5. Är övertygad om att tröskverket spinner som bara den ;)

 6. To be continued, yes!
  Inte kommer jag få till det som jag vill heller, alltid. Men tänker att om intentionen är där, så följer förhoppningsvis fötterna och resten av livet med också ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s