en fulländad dag.

Nej, jag har inte testat crossfit, ävenom om bilden antyder det. Däremot såg jag precis en repris på finlandssvenska morgonprogrammet Min morgon och deras inlägg om just crossfit. En del av mej är grymt fascinerad och nyfiken, en annan del nästintill livrädd. Det finns något i det råa och rejäla, som triggar igång mej. Samtidigt känner jag att min personlighet & konstitution inte mår bra av takt, tid och as many reps as possible. Jag är mer dendär grottmänniskan, som helst stretar på i egen takt och som bestämmer själv när jag vill upp på tröskelnivå. För jag är den typen, som helt bra klarar av att piska mej själv (på gott och ont).

Lite lovebombing på det: Alexandra är en crossfit-tjej, som delar med sig av sin tränings- och livstilsresa på det mest poetiska vis. Jag är grymt imponerad av hennes go! Det är också via henne, som jag mer och mer dras till styrketräningen. Eller tyngdlyftningen. Känner en stor, stor dragningskraft.

Ni kanske minns att jag träffade en PT i höstas och fick ett träningsprogram av henne. Ett program baserat på grundläggande styrketräning och som ska balansera och stärka hela kroppen. Det är hur bra som helst och det var verkligen precis vad jag behövde då i höstas och i många veckor var det med mej.

Men. Jag är inte intresserad av bicepscurls och crunches. Jag tycker hantellyft åt sidan är genomtråkigt. Små hantlar gör mej gäspig. Jag vet, det låter säkert drygt, men det är tankar jag gått omkring med ett tag.

Istället går jag igång på de större lyften. Där hela kroppen är involverad. Där allt stärks och balanseras – också. Vid sidan om jobbar jag flitigt med fitness bollen och med min trx, core core core! Jag fokuserar allt mer på rörlighet, på djupa squats och stabilitet. Är helt salig över att jag klarar flera chins på raken nu, utan hjälp av gummiband och utan att hoppa upp.

Känner mej stark, glad och stolt.
Har aldrig känt mej mer stabil och alltigenom nöjd.

Som nu ikväll. Nersjunken i soffan efter en after work-löptur och så många chins jag bara orkade, med bara små pauser emellan, tills jag inte längre ens orkade greppa stången. Denhär känslan – när det är mört, trött och varmt i hela kroppen. Då dagen är fulländad. Allt från det jag satt med min meditation i morse, via jobbet, löpningen (med stegrande tempo) och chinsen, till koffeinfria latten och soffhörnet. Jag behöver ingenting mera just nu.

Bilden lånad från Min Morgons FB-sida
Annonser

2 reaktioner på ”en fulländad dag.

  1. <3 Tack! Och du är grym. Chins!!

  2. Det man väldigt gärna vill… ;)
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s