i min bokhög just nu.

Jag läser inte sådär jättemycket numera. Hinner inte. Orkar inte. Prioriterar inte. Böcker är mitt jobb och ofta upplever jag en viss mättnad, men har också en obetalbar möjlighet att reka marknader och få nys om böcker som annars gått mej förbi.

Men just nu njuter jag av flera bra böcker jämsides. Malin Berghagens nya är faktiskt precis lika bra som hennes förra. Det är inte bara en yogabok och behöver inte heller läsas som en sådan. Boken är Malin, kort och gott. Hon berör och jag låter mej beröras.

Yogayama har gett ut Leva med yoga och ävenom det kan kännas som att det går inflation i yogaboksutgivningen, så är det väl ändå superfint att alla torde hitta en bok om yoga, som är helt rätt för just den. Det finns alltid någon vinkling, något uttryck eller förklaring, som sätter frö där det behövs.

Boken Muskler har jag trånat efter ett tag och blev inte missnöjd när den landade i postlådan. Lättförståelig och illustrerad så till och med en trögfattad som jag hänger med.

Ät dig i balans tog jag med mej hem från jobbet bara för att jag behöver ny inspiration i köket, det råder stiltje i uppfinningsfabriken och bland grytorna som bäst. Du är vad du äter – avokado och ägg bygger min kropp just nu. Gäsp på det.

Runner’s guide to yoga känns som ett måste i min hylla och ävenom den kanske inte är den bästa på marknaden, så fanns där absolut matnyttigt. Ser den som en guldgruva i stretch- och rörelseövningar för den löpande & tränande människan. Klurar som bäst på ett rörlighetsprogram, som jag snart hoppas kunna köra bland likasinnade. Inte yoga, men med yogisk underton – som alltid!

Innan jag somnar blir det mest bara dystopiska tonårsromaner. Jodå, på riktigt.

Annonser

8 reaktioner på ”i min bokhög just nu.

 1. Malin Berghagens nya bok måste jag få tag på, om den är lika bra som den förra! Det är ju en sån där upplevelse-alltiallo-ljuvliga bilder- och ärlighetsbok. Tack för påminnelsen, det blir en tur till biblioteket imorgon! Alltså, efter IR-bastun jag ska njuta av imorgon ;-)

 2. På tal om mat. Och inspiration. Som väldigt sällan går ihop för mig. Kockade jag ett nytt recept ikväll som var svingott. Torskgryta. Recept här. http://lchfklubben.se/sofie/2013/10/09/het-torskgryta-med-blomkalsris/ Jag lämnade bort sambal olek, vitlöken och buljongen. Och tyckte ändå den blev stark. Men då är jag ju superfisi med starkkryddat. Ingen creme fraishe i min heller körde all in med kokosgrädde. Så fantastiskt gott! Och enkelt. Hurrah!

 3. Olalaaa, dendär grytan kunde jag gott tänka mej inkl. sambal oelek med råge på skeden :D
  Tack ❤️

 4. Prisagud för biblioteket ;)

 5. Åhhh, visste inte att Malin hade gett ut en ny bok! Direkt in på önskelistan! Älskade den förra!

 6. Malin har Det, helt klart!

 7. Jag är så insnöad på Kundalinin just nu men lite längre fram kanske jag kommer ut ur den grottan och börjar läsa ”icke kundalini yoga böcker” igen:-). Ät dig i balans känner jag att jag måste läsa! Kram och tack för tips!

 8. Jag önskar det skrevs fler böcker om kundalini på svenska! Visst läser jag engelska och det går fint, men det är ändå något särskilt att få läsa på sitt eget språk. Får helt enkelt göra något åt saken ;)
  Men som sagt, Malins bok står lite utanför det strikt yogiska, jag kan inte förklara det bättre än så.
  Kram på dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s