vardagsträning.

Av fjorton dagar sprang jag tolv. Bestämde ju mej för att testa mej själv litegrann och kolla om benen håller. Och jo, de håller. Med råge. Faktum är att de varit mjukare än på länge. Kontinuitet gör absolut gott. Inga långa pass blev det, men minst 5 km. Nu har jag inte lagt av, men var tvungen att kasta in handduken de två senaste dagarna då den kyliga luften började kännas i luftrören. Inte som förkylning, men som irritation och rethosta efter varje pass. Inte värt.

Nu utlovas mildare väder och springet kan fortsätta. Gilla på det.

Tänkte nämligen drabbas av besvärlig springabstinens igår när jag stod med tvätten, sorterandet och vikandet. När jag gick ut och in flera gånger för att få fyllt på vedförrådet. När jag snabbskurade golvet. När jag bytte sängkläder. Och när jag satte lite extra krut på att fixa middag så det skulle finnas lunchrester till idag. Det hade varit så mycket roligare att springa! Samtidigt fick jag gjort allt det jag skjutit upp i flera dagar. Livet på landet, jojo, det kräver sin kvinna, när jag dessutom drar hela lasset själv varannan vecka när maken jobbar borta.

Fast det är ju bästa träningen att jobba hemma. Med det vardagliga, stundtals riktigt tunga, arbetet. Tunga famnar med ved inte minst. Klyva veden. Ja, skotta snö (vilket tackochlov knappt behövts hos oss hittills i år) är ju en annan favorit – inte. Ändå är det ju för dethär jag vill hålla igång, träna i ett längre perspektiv, inte bara för beachmage och axelformer att dö för.

Lite mer sprätt på pulsen och fniss i mungipan blev det till slut ändå igår. När jag och dottern rullade ut mattorna framför tv:n och stuvade in en träningsdvd. Hepp!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s