styrka. ja tack!

Bild

Bild

Bjuder på ett par nördbilder. Endorfiner kan få en att göra de mest märkvärdiga saker. Då struntar man -helt rätt- i hur håret ser ut och vilka trasor man har på sig. Det är precis såhär jag vill ha det i min träning. Jordnära, småskitigt och endorfincirkus. En stark(are) kropp på det och ett leende ända ner från levern.

Helt perfekt att äntra lillgymmet på lördagmornarna. Lugnt och stilla i hela idrottshallen. Att det dessutom idag visade sig bära frukt på ett lite oväntat sätt gör inte saken sämre. Jag har ju snöat (bokstavligen syns ovan) in på olympiska lyft. Kruxet är ju att jag inte vet ett skvatt egentligen! Jag fixar marklyft och knäböj, men det är där då. Läser in mej på frivändning, ryck och stöt, kolla youtube och testar lite med min mini-skivstång härhemma. Men jag vill ju kunna! På riktigt.

Så jag har ryckt i lite trådar, frågat runt, men inte riktigt fått de svar jag velat ha. Jag vill nämligen ha en person som kan dethär med lyft och som låter mej snöa in på det och leder mej rätt i träningen. Någon som förstår att jag är rätt råbarkad och inte förtjust i småpill och femtielva repetitioner. Som stöder min vid sidan om-träning så att den gynnar den tyngre tyngdlyftningen, sätter fingret på mina svaga punkter och styr upp mej när jag vill mer än vad tekniken tillåter.

Små glimpses av tecken har susat förbi den senaste veckan och imorse på gymmet trillade polletten ner. Där var dendär PT:n, som jag skymtat ett tag, med sin adept och jag anade vad han skulle svara redan innan jag frågade om han också sysslar med olympiska lyft. Oh yes, det gör han – det är dessutom hans specialitet.

Glädjehopp!

Önska och du ska få. Det är inte svårare än så. Nu ska kalendern dammas av, träningen styras upp och jag ska få seriös hjälp med olympiska lyft. Tillåt mej vara barnsligt glad och malla mej – jag kommer säkert stöna av angst och smärtsamma insikter ännu, men dethär är vägen jag vill gå. Andas in, lyft. Andas ut, sänk. Nu kör vi!

Annonser

10 reaktioner på ”styrka. ja tack!

 1. Så härligt! Önska och du blir bönhörd :)

 2. Yes! Ha siktet inställt på det du vill ha! Kramen

 3. Nice! Man ska absolut fortsätta fråga. Ibland får man som man önskar. :-)
  Däremot tänkte jag på det där med femtio-elva repetitioner. Det får man nog köra även med en BRA PT. Just för att få in tekniken i ryggraden. Men det kanske inte var så du menade…? :-)

  Kram M

  • Jodå, jag kör gärna tretusen reps på övningar som känns relevanta… det gör inte bicepscurls, haha :) Lite så tänkte jag. Kram på dej!

 4. Rycka i trådar och få tecken, så härligt! Jag är fortfarande fascinerad av fenomenet! Vad kul du kommer få när du ska lära dig allt det här nya!

 5. Åh, din nya adress är magiskt fin, du inspirerar och jag är supersugen på att följa med till wordpress jag med! Och tyngdlyftningen! Ja! Olympiska lyft är det bästa som finns. kram!!

  • Är lite virrig bland funktionerna här ännu, men allt funkar och jag gillar det raka, enkla. Välkommen hit! Och innerligt tack själv, gissa vem som fått mej att kära ner mej i skivstången ;)
   KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s