då sätter jag mej ner. på huk.

20140209-181707.jpg

Under dagen har en avgrundsdjup träningsvärk brett ut sig i mitt bakparti. Sådär så det innebär vissa svårigheter att förflytta sig från sittande till stående och tvärtom. Utfallssteg med vikter i händerna är inte att leka med. När det kommer till utfallssteg så är det absolut något jag behöver jobba med. Jag har en tendens att falla inåt i främre knäet när jag har vikt på axlarna eller i händerna.

Core, core, core och nöta lagom mycket vikter tills det sitter alltså.
Idag sitter jag helst bara. Om jag ska vara lite lustig.

Tror det är tack och lov att jag gick en lång, sällsynt trevlig promenad med kär själavän imorse. Hade nog varit ännu otympligare nu annars. Jo, träningsvärk är grymt häftigt, men när det är såhär är det rätt begränsande. Lagom är bäst.

Det är mycket kring squats just nu och jag hakar gärna på i lovsångerna kring dess välgörande och stärkande effekt. Ända sedan mina första yogiska steg har lärare efter lärare poängterat vikten av squats. Jag anammade det från dag ett och håller mej rätt bekväm i det djupa huksittandet. Tänker ofta aktivt på att göra saker därnere i squatställning, se på tv, läsa(!) och blogga. Förena nytta med nytta liksom.

Just idag är squaten ingen ljuv historia, men jag sjunker ändå ner, för jag vet det gör så gott – och gör förhoppningsvis att jag kommer upp ur sängen imorronbitti. Jag har mina tvivel nämligen.

Annonser

7 reaktioner på ”då sätter jag mej ner. på huk.

 1. Squattandet, mitt värsta och som ändå gett mest i slutänden. Tortyrliknande för mig och för andra rent bekvämt. Men jag vet faktiskt att det gör all skillnad i slutänden. Speciellt för oss som har det svårt att sitta på huk.

  • Du är inte ensam om ”tortyrkänslan”, märker det inte minst i mina klasser. Därför så bra att det lyfts fram och praktiseras med, tror det är lösningen på många låsningar :)
   Kram och keep up!

 2. Know the feeling! Har ruskigt ont på exakt samma ställe. Aj! Fast mitt kommer av en hel dags snickrande och byggande hemma. Upp och ner från huk till stegar, måla sittande på huk eller på knä, och upp och ner för trappor gånger hundra. Räknas det som träning då tror du? Du har ju helt klart en coolare anledning!

  • Nej du, din träningsvärk är helt klart coolare! Tänk att hederligt arbete är likställd grym träning, hur häftigt är inte det. Jag älskar att grovjobba, ta i med veden och skyffla sand. Apjobbigt i stunden, men så skönt efteråt – inte minst när man ser resultat.
   Kram!

 3. Huksittande är en favorit hos mig. Hoppas din träningsvärk är snäll mot dig idag! Kram

 4. Ping: yoga ♥ löpning | dagens wahe’s!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s