yogabliss och stadshäng.

Jag hade några ‘vill gärna’ när jag åkte till Stockholm. Sådant som jag helst gör när jag får vara på egen hand, får följa min egen klocka och min egen lust. Bara det att få strosa runt på Södermalm, trots snålblåst i februari. Njuta gammal stadsmiljö och nörda mej över vackra husfasader.

WP_20140216_003

WP_20140214_007.jpg

Så läste jag hos Lofsan att hon skulle finnas på NK Sport på fredag. Det var hur trevligt som helst att få träffa henne och prata en stund. Jag blev för en tid sedan inbjuden av en annan träningstjej till Lofsans FB-grupp och där fiskar jag massor av skön träningsenergi – ett kravlöst forum med likasinnade. Via hennes blogg tankar jag också mycket inspiration och färdkost, sånt som grundläggande träning och omhändertagande av en tränande kropp – ur kvinnoperspektiv.

20140216-195615.jpgStark tjej. Klok tjej.

***  ***  ***  ***  ***

Vita tantran då. Åh, jag var ju väldigt nervös innan. Faktiskt. Visste liksom inte vad jag skulle förvänta mej. Hade hört en del horrorhistorier om meditationer på 62 minuter med armarna rakt upp och det tuffa i att titta sin partner i ögonen timme efter timme.

WP_20140215_003.jpgGomorron! på väg till Vita Tantran.

Jag visste ju inte heller vem som skulle vara min partner. Man mediterar nämligen två och två. Många kommer till tantran i par, men jag ville ha det öppet, eftersom jag ändå reste dit ensam. Hur som, jag grabbade tag i en tjej som jag hörde prata med någon i incheckningen om att hon också saknade partner. Det var det bästa jag gjort! En så genomtrevlig tjej, hej Linda ♥, och den bästa medmediterare jag kunde ha fått.

WP_20140215_008.jpg

WP_20140215_011.jpg

WP_20140215_006.jpg

Man sitter alltså i långa rader, axel vid axel och med sin partner mittemot så knäna möts. Vi var 269 yogisar. Vita yogisar, från topp till tå. Jag kommer inte ifrån att det känns sådär mysigt, flummigt och jag antar att utomstående garanterat ser sektlampan blinka i våra pannor. So be it. Jag kan utan problem gå all in i såna här sammanhang, men i det övriga livet skalar jag av de yttre attributen och hänger mej bara till de kundaliniyogiska verktygen. Men det är inte så bara det heller.

På en stor bildskärm spelas en inspelning med Yogi Bhajan upp. Jag vet inte hur många vita tantror han spelat in, men denhär var från 1987. Han berättar om syftet och ger instruktioner. Vi tar emot och gör som han säger. Vågar inget annat, haha.

Alla meditationer görs i totalt samspel med partnern. I en del meditationer tittar man varandra i ögonen, i en del blundar man, ibland håller man sina egna händer i en mudra och ibland har man handkontakt i olika mudror med sin partner.

Vi gjorde 11, 22, 31 och 62 minuter långa meditationer med pauser emellan och en längre lunch. Sammanlagt sju meditationer har jag för mej att det blev, några av dem delades upp med korta pauser (rätt skönt att få sträcka ut benen och mjuka upp ryggen mellan varven). Det var inget som var superjobbigt och alla mina rädslor kom på skam. Jag kände mej pigg, stark och glad. Visst, det var utmanande på sina ställen, men aldrig så att jag fick lust att gå ut. Och om jag jämför med mina allra första längre meditationer, som var ren och skär plåga, så var detta en grymt upplyftande och påfyllande upplevelse.

Effekten av vit tantra är djup. Temat i år var Renew to be new. En chakraputsning och rejäl utrensning. Jag gläds åt att jag kunde njuta av det, att det inte blev en pärs. Jag vill göra det igen.

Dethär betyder också att jag nu, äntligen, kan titulera mej internationellt certifierad kundaliniyogalärare level 1. Wahe Guru!

***  ***  ***  ***  ***

After tantra-middag sen med en bunt sköna qvinns. Alla lika vindögda, flummiga och härligt yogablissiga. Jag somnade som en stock efteråt och vaknade tidigt. Faktiskt var det långtifrån lätt att få till min meditation på söndagmorgon, som jag gjort över hundra dagar nu. Det var som att systemet var fullproppat. Kämpade mej igenom några minuter, men inte mer. Den blev ändå gjord, check! Yogabakis alltså, men hade lust på spring.

WP_20140216_011.jpg

WP_20140216_001

WP_20140216_009

WP_20140216_005.jpg

WP_20140216_007.jpg

WP_20140216_002.jpg

Avslutade så helgen med storstadslöpning. Tog tunnelbanan till Gamla Stan och släppte fötterna fria. Alltså, jag har ju aldrig sprungit i Stockholm förut och det var ett av mina ‘jag vill’. Trampa kullerstensgator, gotta mej åt Mälarstrandspromenaden och den loja söndagskänslan över stan. Jag må vara lite speciell, men det är sånt här jag fantiserar om och är så glad att jag gjorde det när jag hade chansen. Att det sen började regna och att jag hade motvind sista kilometrarna förbi Globen och tillbaka till Enskede där jag huserade, det var bara en kakbit. Söndagspass i önskemiljö, jag är mer än nöjd.

***  ***  ***  ***  ***

Ja, jag är mer än nöjd med helgen. Bliss och Sat Nam. Och jag känner fortfarande av Vita Tantran, det är som att vara inkapslad i bomull och tröghet på samma gång. Som mättnad och lätthet i harmoni.

Annonser

24 reaktioner på ”yogabliss och stadshäng.

 1. Jag har verkligen sett fram emot att läsa om hur du upplevde Vita Tantran och tänk att det påverkar så djupt, fantastiskt! Tänker att den kommer att påverka dig länge, kanske växer hela upplevelsen med tiden.

  Din löpning som du skriver om låter så skön (och hård:). Jag vill springa, men är rädd för en ”sladdrig” menisk och får ofta betala för en runda i skogen med rejäla smärtor. Tänker alltid att det ska välan tusan gå att träna upp musklerna så att de stabiliserar knäet. Ibland springer jag med sonen och det är så roligt och föder mer lust! Sat nam och grattis till yogalärarcert:et!

  • Vita tantran lär ha effekt i 40 dagar (minst), lika länge som man gärna (minst) gör en enskild meditation. Rätt häftigt!

   Jag har många gånger försökt springa genom åren, men det har aldrig lyckats. Blodsmak, benhinneinflammationer och knän som sagt ifrån. Velat för mycket. Gått ut för hårt. Inte förstått hur allt hänger ihop. Men nu så!
   Hoppas du kunde hitta ett sätt att stärka din knä- och benmuskulatur så att du kunde mysspringa åtminstone ♥

   Kram och tack för din lyckönskning!

 2. Vad kul att läsa om din upplevelse av den vita tantran Nina! ::-) Nu har både du och Anna gjort så att lite av min rädsla släppt. Dock är jag väldigt anti-Stockholm (och dessutom väldigt bekväm av mig) så jag hoppas att det en dag hittar sig även till Göteborg. Då SKA jag gå!
  Njut av din yogabliss och jag ser fram emot att läsa mer av effekterna från denna helg.
  Kram <3

 3. Och just ja… Grattis till certifikatet! Såklart! :-)

  • Åh du, du ska nog inte vänta på WTY till G:borg, jag är rädd du får vänta förgäves (om du inte har någon inside information, som jag inte känner till förstås?!). Men WTY går av på specifika platser från år till år, inte något som ändras i första taget. Stockholm är dessutom den enda stad i Skandinavien, som tillsvidare tillhandahåller WTY. Det är på gång i Helsingfors och jag har förstått att de jobbar för att få hit den till nästa år, jag håller förstås tummarna för det ;)

   Kram och tack fina ♥

   • Nej jag misstänkte förstås att Gbg inte finns med på kartan. Ödet får helt enkelt bestämma när och hur de ska gå till för mig (det är ju en pengafråga också).
    Håller tummarna för att du får närmare nästa år i alla fall. ;-)
    KRAM

 4. Fantastiska bilder och fantastiskt härlig upplevelse att ta del av, Nina. Du har verkligen gjort så fint här. Kram!

 5. Och stoooort grattis så klart! Bra gjort.

 6. Vilken bliss på många olika sätt. Känner precis som du när jag är i kundaliniyogasammanhang är det härligt, men till vardags använder vi verktygen och skalar av en del. Tack för att du delar och nästa gång hänger jag med:-). Kram & Sat Nam

  • Vet du, Ulrika, ibland skulle jag så gärna vilja ha dej närmare! Som vi skulle prata, yoga och hänga, eller hur?!! ♥
   Kram och Sat Nam!

 7. En milstolpe! Grattis finaste!

 8. Sat nam sister!

  Vilken underbar upplevelse den vita tantran var och fortfarande är. Jag har dig att tacka för väldigt mycket. Jag är så glad att du blev min tantrapartner( ha ha låter lite kinky😜) för jag hade inte klarat det så bra utan ditt stöd och de andra otroligt fina själarna som satt runt oss. Jag är fortfarande hög på energin efter tantran och tänker smida medans järnet är varmt. Jag kommer nog boka in Frankrike i Augusti. Tänk dig TRE dagars vit tantra-amazing!!!!
  Som vi sa det här är inte hej då för oss utan på återseende. Hör av dig om du är i krokarna eller/och om du ska till festivalen i Frankrike.

  Wahe guru!

  Ps Jag fick klartecken på att köra igång yogakursen Ds

  Med ljus och kärlek
  Linda

  • Där är du ju, Linda ♥
   (och när jag läste genom vad jag skrivit, såg jag att jag döpt dej till Tina i texten -ändrat nu-… typiskt after tantra-syndrom, hehe)

   Jag säger detsamma, vi bar varandra helt klart! Så glad ända in i hjärteroten att jag vågade grabba tag i dej!

   Frankrike låter helt fantastiskt och jag vill absolut ner någon sommar, men det blir inte i år. Däremot hör jag såklart av mej när jag är i dina krokar – däremellan får det bli något mail och så utgår jag från att du hänger här ;)

   Kram och varmt, varmt lycka till med kursen!
   Sat Nam Wahe Guru!

 9. Varmt grattis till din certifiering! Och det låter som du haft en makalös, magisk upplevelse. Den kommer säkert att ge effekt lång tid framöver. Kramar och kramar

  • Tack, det känns som att jag är i hamn med något stort – samtidigt upplever jag språngbrädans spänst under mej! Tack kära du!

 10. Grattis till certifikatet! :) din Stockholmsresa låter helt fantastisk!!! :)

 11. Det låter ju helt fantastiskt! Det måste ha varit en magisk helg. Grattiskram till att du gjorde det till slut, vet att du väntat.

 12. Yoga-bakis alltså? Nytt ord i svenska akademin ordlista, kanske? :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s