allround och lagom.

Tack gode gud att jag inte har någon press på mej eller är elitidrottare. Jag sprang en kortis ikväll, som sällskap hade jag två styltor aka ben. Kände mej som en överviktig elefant med benhinneinflammation. Eller nåt. Det är såna här gånger jag tycker extra mycket om lagom.

Jag har inget måste att förbättra min kilometertid inför något specifikt lopp eller krav på mej att prestera överhuvudtaget. Jag behöver inte springa intervaller med spya halsen och jag behöver inte pressa backe med blodsmak. Jag får, men jag måste inte. Särskilt inte dagar som idag. När det enda jag kunde göra var att fnissa åt mej själv, där jag lufsade runt byn med blyklumparna dunsande under mej.

Jag vill vara allround och lagom. Jag vill ha en fungerande och stark kropp. En kropp som glädjer mej med sin duglighet och som utan större protester låter sig utsättas för mina idéer och utmaningar.

Det är inte heller för något specifikt syfte och mål jag kärat ner mej i styrketräning. Det är bara så enkelt att jag tjusas av kroppens möjligheter. Att det sen, också, gör mej till allround-stark och alldeles lagom fit är bara en bonus. Jag har användning av mina lyft i vardagen, ofta ofta. Min träning är en livsnödvändig investering i god livskvalitet.

Suger ett löppass är det alltså ingen big deal. Jag väljer hur jag tampas med det. Idag kompenserade jag tröglöpningen med skön rörlighetsträning och lagom många chins. Sådär så eftersmaken av det får mej att glömma rundan kring byn. Lagom är ju en blandning av tumme upp och tumme ner.

Annonser

2 reaktioner på ”allround och lagom.

  1. Lagom är bra. Och visst är det härligt att inte BEHÖVA om kroppen inte vill. Jag avundas inte elitidrottarna en enda sekund. Möjligen ögonblicket på prispallen då :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s