starting strength.

Bild

Det är ju inget nytt att jag har en crush på skivstänger, men eftersom allt är så väldigt nytt för mej är jag osäkerheten själv. Har gått omkring och velat, inte vågat och fajtats med jante där på ena axeln. Fast jag bestämde ju mej redan för någon vecka sedan att jag tänker satsa. Jag tänker bli bra på styrkelyft. Och idag tog jag definitiv kontakt med dendär PT:n, som korsade min väg för någon vecka sedan. Nu väntar bara kalendersynk och all möjlig annan synk, så hoppas jag att det tar fart.

Har också införskaffat en av de bästa böckerna i ämnet, Starting Strength – basic barbell training, och suger i mej som en svamp. Den hjälper mej inte att bli stark per se, men teoretisk kunskap kan vara den allra sista puffen, som behövs för att komma dit man vill. Är heller aldrig fel att luta sig mot bra information, oavsett kanal. Har redan vikt hundöron och klottrat i marginalen, fy på mej.

Åh, det är så kul. Så kul. Så kul. Jag blir som en förväntansfull unge och jag är så glad att jag vågar. Vågar testa nya saker. Vågar bli kär i nya grejer. Vågar ta för mej. Det är liksom lite nytt för mej allt detta – efter åratal av tillbakahållen livsglädje och samma hjulspår hela tiden. Känns som att börja leva på nytt, kombinera de mest lustiga intressen, men som ändå så fint passar ihop.

Annonser

10 reaktioner på ”starting strength.

 1. Nina, om något helt annat (även om det låter spännande). Fick upp din gamla-gamla blogg via bloglovins tips och började läsa. Läste, läste och är inte klar än, mycket läsning blir det. Och det är så skumt, när jag läser vad du skriver i typ man 2011 är det som att dina ord exakt, exakt är mina nu. Samma tankar, i samma fas, upp och ner, samma resa. Helskumt men häftigt så in i bängen. Och när jag vet var du är nu, så är det extra coolt!

  • Åh herregud, mina gamla synder :)
   Skämt åsido, jag vet hur du menar. Jag kan läsa bakåt ibland och förundras över den monumentala metamorfos jag genomgått. Och som jag sagt förut, kan jag – kan vem som helst!
   Kram ♥

 2. Jag älskar din nyfikenhet över nya saker, att du tillåter dig det nu. Däremot har jag svårt att förstå tjusningen över att lyfta tungt, kanske för att jag aldrig hållit på med det. Men det är oväsentligt, det viktigaste är att vi hittar det vi själva vill göra. Vad det än är. Och som jag skrev senast, att jag vågar låta bli att springa, det är stort för mig, även om det är tvärt emot vad andra (du :)) gillar! kramen

 3. Men vad roligt det låter! Och spännande så klart :) Den där skivstången är en äkta kärlek och jag är säker på att du kommer att bli grym på att styrkelyfta. Heja dig! Som skivstångsälskare hoppas jag att du delar med dig av ALLT :)

 4. Att våga testa nytt, våga bli kär i nytt. Det träffar mig rakt i magen! Jag är också där, prövar mig fram och provar att våga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s