rapport från hotellrummet.

20140224-191602.jpg

Jag är knappast den enda, som uppskattar hotellfrukost. Nästan så jag kunde boka en hotellnatt nu som då bara för frukostens skull. Synd att jag har en man, som ofta sover på hotell i jobbet och är väldigt svårflörtad att få med på sådana utsvävningar.

Vårt hotell levererade hursomhelst en helt okej frulle. Ingen kock som stod och stekte omelett förstås, men det kanske är för mycket begärt.

Alltså. Sol, sol, sol. Herrejösses vilket takdropp! Och blöta skor. Men så skönt.

Shoppingrunda på stan med lagom många fynd, men jag vet inte, jag blir mer och mer ointresserad. Jag vet liksom vad jag vill ha och det känns väldigt onödigt att gå runt och skapa behov som egentligen inte finns. Dagens aha-upplevelse var att få känna på Skins-kläder och övertygat konstatera att det får bli nästa investering(!) när nuvarande tights går upp i sömmarna och topparna är urtvättade. Absolut.

20140224-193313.jpg

20140224-193330.jpg

Dagens andra aha, eller snarare, aah, var löpturen. I gegg och slabb och slask och helt ljuvlig eftermiddagssol. Långsamt, långsamt bredvid vattnet. Går inte att mäta sig med konsumtion och trängsel i svängdörrar. Ändå upplever jag gärna båda, bara för lättnadens skull – och för att få njuta av känslan när läderpjucksen byts ut mot löpar dito. Som att kliva i bomull.

20140224-193841.jpg

Och jo. Den är med. Den får ligga i hallen. Imorse satt jag på den redan lite över fem, för då var jag mer än lovligt vaken. Lika bra att få det gjort. Andas in, andas ut och meditera hjärncellerna i schack. Efteråt var jag så frusen att jag tog filten och lade mej igen, invirad i både täcke och filt. Somnade om, lyssnande till dotterns snusande.

Någon utförsåkning blir det inte. Backen är för blöt. Lika bra det. Vi åker typ en eller två gånger i året och då är inte isiga, snöblöta pister det första jag längtar till. Vill helst inte linka runt på ett par kryckor nu när vägarna och stigarna så inbjudande breder ut sitt grus och sina barr.

Imorron fångar vi (förhoppningsvis) mer sol och mindre rulltrappor. Det är åtminstone tanken.

Annonser

3 reaktioner på ”rapport från hotellrummet.

  1. Men varför äter man inte hotellfrukost på ett hotell hemma en helt vanlig dag? Det måste jag ta tag i känner jag (också begåvad med hotellboende man, men han får ”stå ut”. Och vad är det med det där att vakna tidigt första natten på hotell, då man bara vill sova länge? Känner som du med shopping nu för tiden, så onödigt liksom, när det finns nätshopping (träningskläder då så klart ;-) ) Hoppas ni får en fin dag imorgon, kram!

  2. Håller med… Hotell frukostar är det bästa, för det mesta! Dels för att det är så mycket gott att välja på och att det är så många alternativ. Men man kan ju lyxa till det hemma också, som vi försöker göra på helgerna. Men då kan de ju ta en 45 minuter att göra frukosten. Så… bra hotellfrukost är bäst! =)… även om det inte blir så ofta! =)

  3. …ändå var det riktigt skönt att äta frukost hemma idag :)
    Allt är som bäst, när det är sällan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s