ett lång(sam)t skogspass.

BildBildBildBild

Kroppen ba… vad håller du på med människa?!
Springer i skogen. Har du något att invända?
Nej, jag tänkte bara. Du har ju mest hållit till på vägar den senaste tiden, inte särskilt långt har du knatat på heller.

Det var lite fnurror på tråden innan ”alla” vande sig där i skogen idag, men sen rullade det på riktigt skönt. Gick mellan varven, för ställvis var det förrädiskt halt under det mikromillimetertjocka snölagret som lagt sig under natten.

Att skogen i princip är snöfri känns nästintill magiskt. Såhär sista februaridagen. Fatta det. Hos oss! Det var bara den större skogsvägen som var löjligt vintrig och det gällde att pricka in stråket av grästuvor där i mitten för att inte slå kullerbyttor ner i diket. Folk uppdaterar med bilder från fjällen om utförsåkning, skidåkning och annat vintrigt. Jag känner inte nånstans att jag också borde vara där. Fascineras istället av icke-vintern och att pilla bort grus ur skosulorna.

Kronan på verket en halvtimme pranayam. Borra ner tårna i ullmattan och fånga varje stund av ledigheten som är kvar. För är det något jag uppskattar när jag är ledig är det att placera tårta på tårta i yogan. Fast meditera två, tre gånger om dagen och så en kriya på det. Närsomhelst. Som en yogisk bootcamp. Eller boostcamp. Både för att det är möjligt, men också nödvändigt. Djupdykning behövs med jämna mellanrum, för att tanka Prana och för att påminna både kroppen och själen att ingenting är glömt. Allt finns där.

Annonser

8 reaktioner på ”ett lång(sam)t skogspass.

  1. Där var den igen; trailporren! Ååååh! :-D

  2. Fantastiskt att man kunnat nyttja trails nästan hela vintern. Bilderna lockar :-)

  3. Fast i skånska mått ser det inte så snöfritt ut :) Härligt jobbat med löptur, yoga och boost!

    • Haha, jag förstår det! Fast mina bilder på den vintrigaste vägen av dem alla ger en orättvis bild av hur grönt/brunt/skönt vi faktiskt har det :) Boost:ig dag hursomhelst!

  4. Det är alltid så himla rogivande att springa i skogen. Terapi för själen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s