inte sådär jätteupp.l.y.f.t.ande.

stronger

Träffade så dendär PT:n igår, som sade sig ha koll på styrkelyft. Han erkände en bit in i vårt samtal att oj, var jag såpass seriös när det kom till till lyftandet?! Han hade nog inte trott att jag faktiskt var ute efter strikt teknik och inte så mycket mer. Nåväl, vi ska se, det lämnade lite på hälft och min känsla är inte sådär hundra. Däremot är jag övertygad om att han skulle kunna skapa struktur åt mej, jag tvivlar inte ett dugg på det, men då blir det mer regelrätt gymträning och där stretar jag emot med hälarna i golvet. Åtminstone just nu.

Jag tänker nämligen såhär. Den uppbyggande och underhållande styrketräningen kör jag helst hemma, med min skivstång light, hantlarna, fitnessbollen (aka bolljäveln), gummiband, chinsstång och så. När jag åker till gymet kör jag helst bara med den olympiska skivstången – de flesta av de futuristiska maskinerna vet jag inte ens hur man krånglar sin in och ut ur. Jag behöver inte sätta tid på att gymma fram en allround stark kropp, det fixar jag långt hemma. Däremot vill jag ha kött på benen när jag väl är där i gymmet och hanterar lång, tung stång. Verkar inte vara helt lätt att få specifik hjälp med det. Har ännu styrkelyftklubben i stan kvar att ta kontakt med och namnet på en stark, lyftande tjej – bara jag vågar ta steget.

Det positiva med gårdagens PT-samtal var ändå att han satte fingret på det ostrukturerade. Jag känner ju av det själv, men att höra det rätt in my face var precis vad som behövdes nu. Samtidigt är det lite roligt att stå där framför en utbildad träningsmänniska, som förundrat frågar ”har du byggt dendär kroppen alldeles själv?”. Det ser jag som ett bevis på att bra kvinna reder sig själv! Jag kan ju inte vara helt ute och cykla. Fast en helhetsplan börjar faktiskt vara nödvändig nu. Jo, träning ska vara roligt och jag anser fortfarande att det inte får bli för mål- och prestationsinriktat, men det oaktat behöver det finnas struktur. Särskilt nu när jag börjat veta vad jag vill. På riktigt.

Fortsättning följer.

Bild från Daily Quotes

Annonser

6 reaktioner på ”inte sådär jätteupp.l.y.f.t.ande.

 1. Åh, nej, vad tråkigt, jag vet ju hur laddad du varit. Säkert hände det av en anledning ;-) Tycker att du med bestämda steg ska gå iväg till styrkelyftsklubben! Det är så himla kul att pilla med detaljer som fotens vinkel 2 grader hit eller dit eller tyngdpunkt eller händernas grepp.

  • Jag föredrar att tro det var av en anledning, som det inte synkade optimalt. När en dörr stängs… ;)
   Just detdär du nämner, jag skulle gärna snöa in på sånt. Kroppsligt finlir!

 2. Du är en stark kvinna du och jag förstår va du menar med de där konstiga maskinerna på gymmet! Skivstång är grymt men mer teknik hade inte suttit fel!! Lycka till hörru!! :-)

  • Då har jag ändå börjat förlika mej med att det bor en liten gymmänniska i mej, trots allt… ;)
   Tack snälla!

 3. Styrkelyftklubben nästa!? Kram och Sat Nam

  • Det låter så allvarligt när jag tänker på det bara :) Jag vill ju bara lattja och ha roligt när jag tränar, inte träna för något specifikt (tävlings)mål – men förhoppningsvis finns det liknande själar i ”dedär” sammanhangen. Tar ett djupt andetag och ska nog våga… snart!
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s