lördag, sol och svett. tack i hela hjärtat.

Åh, gomorron solen! Vilken lördagsbonus! Ut och njut, haka fast en stycken hund i bältet och dra iväg. Sprang backintervaller igår direkt efter jobbet och hade inga förväntningar på vare sig fart eller distans. Bara vara ute och odla fräknar, tack. Vet inte vem som var lyckligare, hunden eller jag?! Vi kom hursomhelst oväntat bra överens, såhär första löpturen tillsammans efter jaktsäsongen.

Bild

Praktiskt med ”koppelbälte”, faktum är att det förbättrar löpsteget då hunden hjälper till att pressa fram höften, samtidigt som jag måste hålla emot med coremuskulaturen. Inte dumt med lite draghjälp heller.

Hade verkligen ingen aning om vart jag skulle springa, det bara bar iväg. Lerig väg och sol i ögonen till att börja med, sen tog jag en vild chansning och klev in i skogen på en stig jag bara kastat lystna blickar på hittills, men inte vågat mej på. Visste inte var jag skulle komma ut, befarade på en privat gårdsplan och det blev faktiskt nästan så. Det är då man gör sig så liten som möjligt och typ kryper i botten på något dike för att ta sig obemärkt ut tillbaka till allmänväg.

Det är ju långt ifrån torrt i markerna, vi hade dessutom ösregn hela natten, men relativt torrskodda kunde vi mata på i det gröna. Alltså halleluja, wahe guru och superälsk’ på trail! Idag sköljde verkligen lyckan över mej där vi sprang längs med den smala (och alltför korta) stigen. Som jag tycker om terränglöpning! Fick dendär skulle-orka-hur-långt-och-länge-som-helst-känslan.

Bild

Sen var det i princip slut på det roliga. Asfalt tog vid och vi lufsade vidare i maklig takt. Hade kunnat svänga av vid 5 km, men så kort kan man ju helt enkelt inte springa en dag som denhär. In mot byns bättre sida istället, över ån och ytterligare omväg innan vi landade på 9 km. Ljuvligt att bli svettig, somrigt svettig!

BildBild

Ett gäng skivstångslyft som efterrätt och lyckan är minst sagt all. För att få till fart och greppteknik kör jag en serie, som Lofsan inspirerat mej till. Det handlar om att nöta, nöta, nöta. Nördigt roligt och hela kroppen får arbeta, precis som jag vill ha det. Ja förresten, jag har fått kontakt med en styrkelyftstjej och vi har inlett mailkontakt. Hon bor 13 mil härifrån så vi kan inte ses sådär bara, men vi börjar via filmer och coachning nätledes, småningom planerar vi en dag då jag åker dit eller hon kommer hit. Så roligt – you get what you wish for. Bitar börjar falla på plats och det går liksom inte annat än le dagar som denna när solen är stark, kroppen är stark och hunden är glad!

Annonser

5 reaktioner på ”lördag, sol och svett. tack i hela hjärtat.

  1. Det verkligen lyser vår och träningsglädje här! Och vad roligt att du fick kontakt med rätt person, yey!

  2. Underbar känsla! Trail är verkligen grymt!! :-D

  3. Ja våren är här! Underbart :) Det där du skriver om koppel till hunden var verkligen förklarande, har en tjej i närheten som springer med två(!) hundar i koppel!

    • Jag gillade i.n.t.e att springa med vovvarna innan maken skaffade bältkopplet, nu kan jag tom. vilja ha någon av dem med :) Vi har ju tre, men det är bara denhär yngsta som är springduglig några längre sträckor – lyllos den ;)
      Ja, vår vår vår ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s