yoga för springande ben.

DSC_2053

På torsdag håller jag en klass med yoga för löpare. Får allt oftare frågan om jag kan hålla sådana och eftersom det är något jag själv gärna experimenterar med så är det bara roligt att få dela med sig. Innan jag utbildade mej till kundaliniyogalärare hade jag inga problem med att mixa och anpassa den fysiska biten av yogan på olika sätt. Idag är jag mer restriktiv. Jag har dragit en skarp linjen mellan kundaliniyogan och annan yoga jag undervisar i. Blandar aldrig ihop dem, annat än att jag kanske låter inspiration hoppa över skaklarna ibland.

Det är viktigt för mej att veta vad jag undervisar idag. Jag kan inte klä på mej yogalärarrocken och bara köra. Min planering är noggrann och jag tänker många, långa tankar innan jag bestämmer mej för hur en klass eller workshop ska se ut.

Jag älskar att undervisa i kundaliniyoga och det är det jag gör allra helst. Det oaktat tycker jag också att det är väldigt roligt både att planera och genomföra andra yogaklasser. Min yoga för löpare är väldigt influerad av vinyasa flow, yinyoga och förstås kundaliniyoga. En salig mix med stort fokus på höftpartiet, bålstabilitet och rygg. Men det viktigaste, för mej, är att poängtera den personliga prägling som jag sätter på dessa yogaklasser. Jag skapar inte på något sätt en ny yogaform, utan jag knyter bara ihop mina egna erfarenheter inom yogan, löpningen och träningen. Vad som funkar för mej. I slutändan är det enklast att kalla det yoga, ävenom det först och främst handlar om medveten rörlighetsträning med andetaget, som bärare.

En extra bonus med dessa specialklasser är att jag får använda mej av funkig yogamusik. Inom kundaliniyogan är det nämligen sagt att man helst bara ska hålla sig till sk. kundaliniyogisk musik (it’s a jungle out there) och ävenom den är alldeles, alldeles underbar, så njuter jag för brinnkära livet av att få gotta mej åt all skön yogamusik som finns. Det bästa av mina yogavärldar alltså. Mums.

Framgooglad bild med saxat material från Runner’s World

Annonser

7 reaktioner på ”yoga för springande ben.

  1. Ahhh, funkig yoga musik låter spännande. Några tips?

  2. Det är så härligt att man inte bara behöver vara EN sak, att din kundalini går att kombinera med löpning och tyngdlyftning och tusen andra grejer. Många blir så nischade och det är väl bra också, men det finns ju så mycket i livet. Spännande att göra nya saker!

  3. Jag gillar verkligen att du skriver att du inte skapat en ny stil, du har dina rötter och sedan är det fritt fram att leka också. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s