paket på posten.

Det var som julafton igår. Tre paket väntade på mej när jag kom hem. Två av dem fulla med mumsiga saker att smeta och kleta på sig, schyssta produkter utan besynnerliga ingredienser. Jag använder så jordnära produkter som möjligt, helst ekologiska. Weleda är en gammal favorit, Burt’s Bees en ny. Shampotvålarna från Flow är ungefär det bästa som hänt mitt hår (länken går till en väldigt finsk sida, men har sett tvålarna på svenska webbsidor också). En rejäl bunt med bra mellanmålsbars bunkrade jag också upp med, jo jag vet att man kan göra egna, men det är ju rätt skönt att vara lat ibland.

WP_20140311.jpg

MEN. Det paket jag hade väntat allra mest på innehöll Annikas bok En aning om yoga. Ibland känns snigelposten långsammare än någonsin… Sög på karamellen hela kvällen, fixade mat, sprang min runda, duschade och först då satte jag mej ner med den. En bok att sträckläsa, oh my! Som hon kan skriva, Annika. Det är som att kliva rakt in i hennes liv, hennes yoga och stundom smärtande erfarenheter. Verkligen ett bok att rekommendera, inte bara till den redan frälsta yogin, utan kanske ännu mer till den som vill få en… aning om yoga. Du är makalös kära vän!

WP_20140311_.jpg

Annonser

16 reaktioner på ”paket på posten.

 1. Det känns lite futtigt att bara säga tack men det är från mitt allra innersta jag gör det – Tack min vän!

 2. Shampotvål har jag aldrig provat och jag är extremt kinkig med nyttiga saker för håret. Tack för tips! Och Burts Bees fotkräm är jag beroende av, brukar bunkra när någon åker till USA! Ungefär halva priset där. Och boken, håller helt med dig, jag funderar på hur jag ska få nära och kära att läsa den, såna som inte håller på med yoga (än) :-)

  • Testade en hel del ekoshampon innan jag hittade tvålen, som jag verkligen gillar! Säger detsamma om boken, hoppas på att många läser den i min närhet ;)

 3. Som julafton indeed! Boken var väl värd att vänta på. :-)
  Och Weleda är finfina grejer det med.

 4. Ja, snigelpost kan kännas väääldigt långsamt i det här samhället ibland. Men ganska charmigt ändå på ngt sätt. ;-)

 5. Klicketiklickade nyss hem boken och ser fram emot att få den i postlådan! :) ps. en vacker dag kanske jag får klicka hem din bok… eller hur? ;)

 6. Åhh vilka härliga paket, precis i min smak! Kram

 7. Kan du inte berätta lite mera om shampotvålen? Är så intresserad av att byta ut mina hårvårdsprodukter till ekologiska men det är så svårt att hitta de rätta produkterna!

  • Hoppas ok att jag svarar här :)

   Jag gick lite kringelkrokar innan jag hittade rätt bland de ekologiska hårprodukterna. Bäst har jag gillat Urtekrams schampon, finns ju i princip överallt nu, och så Flow’s tvålar.

   Första tiden då jag gick från konventionella schampon till ekologiska var rätt jobbig, håret reagerade med platt fall (bokstavligen) och det var nära att jag gav upp. Men höll ut och när det vände så var det verkligen med besked. Helt klart trevligare hår – jag har typiskt mjukt, tunt skandinaviskt hår, som helst bara hänger rakt ner ;)

   Jag använder inte längre balsam, enbart typ en gång i månaden som hårinpackning med handduk runt i bastun. Sätter mej överhuvudtaget inte längre i bastun utan vått hår invirat i handduk, det är döden för mina testar –> extremt frissigt och/eller slickat kring skallen om jag glömmer mej och bastar ”hårnaken”!

   Schampotvålen funkar som vilket schampo som helst, fuktar tvålen och gnider in den i håret. Sen tvätta som vanligt. Istället för balsam så sköljer jag håret med så kallt vatten som möjligt.

   Well, vet inte om du blev nå klokare?! Men gör ett försök med tvålen (läs dej fram till vilken Flow som passar din hårtyp bäst) och bara ha med dej att det kan vara lite jobbigt ett par, tre veckor. Sen vänder det.

 8. Det där med schampotvål lät riktigt intressant…jag har då råkat begåvats (morrar lite) med jättejättelockigt hår som när man borstar i det blir totalt afro. Jag har nu lite trix med olja, fiffig borste och snurra och häpp!- det får lite lockigt fall. Har dessutom långt hår. Ett schampo som är snällt kan förändra så mycket, blir alltid nyfiken på sånt som låter nyttigt :)
  Och – jag sitter med Annikas bok framför mig också, ska läsa och suga i mig allt….

  • Jag kör också med hårolja, funkar finfint!
   Har du testat balsammetoden? Den körde jag med ett tag också och gav mej fina lockar (har lite självfall).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s