om att våga.

Bild

Jag vann ett presentkort till ett av gymmen i stan för en tid sedan. Dumt att bara låta det ligga där, så jag skarvade i med lite slantar och köpte ett 10x-kort. Det är inget fria vikternas-paradisgym, utan det är mest fokus på dedär märkliga tingesterna – sådana där som jag knappt vågar titta åt. Som bekant. Fast på ena flanken är det helt okej, som synes här ovan. Samtidigt är det med skräckblandad förtjusning, som jag kliver in där bland skivstängerna och vikterna. Får fortfarande ta lite extra mod till mej och våga.

Igår visade det sig vara ett lyckokast att hänga på dörren när de öppnade för icke-medlemmar på eftermiddagen. Fick i princip träna ensam halva tiden. Skönt. Nöter med skivstången om och om igen. Och om igen. Hör min (via e-post tillsvidare) coachs röst i öronen, ryggen rak! spänn bålen! Och jag rätar på mej, aktiverar min core och jag lyfter. Nu har jag till och med plussat på några kg på min kroppsvikt i marklyft. Jag som trodde det skulle ta typ månader att ta mej dit. Känslan och förvåningen när viktplattorna lossnar från golvet och jag plötsligt står med stången vid höften! Sådär så jag får hålla mej från att yihooo:a rakt ut.

Idag har jag ett blått knä och ont i smalbenen. Stången ska gå nära, nära kroppen och ibland går det lite för nära. Men det är så det ska vara. No pain, no gain. Det låter kanske brutalt, men det är ju inte det. Inte någonstans. Kan inte förklara hur roligt jag tycker det är. Spännande, utmanande och så långt utanför min comfort zone att jag inte begriper det själv. Lika bra det. Jag bara gör. Så himla bra för min monkeymind. Fokusera fullt ut på något nytt. Våga ändra riktning.

Våga kliva ut i något okänt och till viss del obekvämt. Obekvämt för att allt är så nytt och det lyser säkert osäkerhet om mej där jag står med stången, men det struntar jag i. Stolt att jag gör detta. Att jag vågar. Tänker att allt nytt, allt obekvämt, alla steg utanför bekvämligheten gräver djupt i skallen. Omdanar, förnyar och skapar nya banor. Håller en levande!

Annonser

14 reaktioner på ”om att våga.

 1. Härligt! Du skriver så det känns, är väldans förtjust i både det du gör och också hur du fångar det, får ut det i ord. Tror absolut som du säger att det nya obekväma ger mer än det tar.. :) Ha en fin dag!

 2. ser ut som det gym på Heinolaområdet som vi brukade åka till från jobbet förut. Tyckte om stället för att det ofta var rättså folktomt under dagtid. Det är dock tyvärr som du sa ”inget fria vikternas-paradisgym”. Efter att man krånglade till förmånssystemet på jobbet började vi åka till idrottsgården istället. De har bättre utrustning där men det är tyvärr alltid smockfullt av grymtande och skrikande dörrvaktstyper (påminner ibland lite om fängelsegården i nån amerikansk film). Den försämrade miljön har tyvärr lett till att gymbesöken inte blivit lika frekventa. Grymt att du vill lyfta vikter ”på riktigt” istället för att jyckla med de där maskinerna :-)

  • Jodå, det är precis det gymmet. Har annars lite svårt för deras koncept, utan att riktigt kunna förklara varför, men jag kan bli irriterad på att man ska behöva vara medlem för att få tillgång till allt – jag vet, det är så de ”binder sin inkomst”, men det stör ändå.

   Haha, de grymtande typerna är allt lite lustiga. Underhållande till viss del, men några kunde gott tagga ner. Ävenom man har mycket att lära av dem, har jag insett ;)

   • vet exakt vad du menar. Irriterade mig oxo på det. Dessutom krånglade de lite när man ville säga upp medlemskapet…

 3. Nära, snabbt och djupt! Om du har skrapsår och blåmärken gör du helt rätt :)

 4. Keep up the good work!

 5. Blir till och med lockad att testa när jag läser din beskrivning!

 6. Åh, nu blir jag stångsugen :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s