lite våraning i yogan.

Märkte det imorse när jag yogade. Hur årstiderna även skapar cykler i yogan. Ända sedan slutet av oktober har jag mer eller mindre gått in i meditationsbubblan, liksom höstarna innan. Mindre kriya, mer meditation. Lusten att inte göra så mycket, mer av bara vara:ndet och jobba mer lågmält. Mera yin helt enkelt.

Utan att tänka medvetet har jag nu hittat mej själv i fler fysiskt utmanande kriyor.

Jag gör mer grodor:

 
Jag gör mer eldandning:

Jag vill ha in förnyelse, ny energi och lätthet. Jag vågar och vill ta i mer. Känner mej redo för nya vindar. Precis som många andra vårar.

Hjärtmeditationen, som jag lade bakom mej för någon vecka sedan känns som denhär vinterns tema. Inåtgående och läkande. Nu har jag mer power i min meditation, mer kraft i andetaget och jobbar mer distinkt med min prana, livsenergi. Andetag. Ta tag i anden. Ta tag i livet. Andas.

Fast våren är inte alla gånger så lätt att tampas med. Det kan ta tid att ställa om sig. En liten quickfix för ny energi på studs är eldandning. Tre minuter och du har åtminstone fått rensat ut lite damm ur näsan. Alltid något. Sat Nam.

Annonser

6 reaktioner på ”lite våraning i yogan.

 1. Härligt! Precis samma här, mycket grodor & eldandning just nu! Jag har varit på ett yogapass med Kristina på filmen, det var rocknroll.. hög musik & utmanande kriya.. Kram

 2. Det är så spännande det där med att allt i livet går i cykler, när man väl fått upp ögonen så märker man det mer och mer. Att man har olika behov under olika delar av året och livet, men också att det är en styrka att våga ändra och förändra. Kram!

  • Precis. Som yngre spjärnade man kanske mer emot, nu är det snarare skönt att luta sig mot förändringar, cykler och olika faser. Att allt är okej liksom.
   Kram!

 3. Grodan har jag aldrig testat. Tack för tipset. :-)
  Önskar du bodde närmare. Du har säkerligen maaaasor av Yoga att lära mig. ;-)

  Kram M

  • Perfekt för marklyftsstela ben ;)
   Skulle det inte vara perfekt – först en trailrunda och så yoga på det, tillsammans ♥
   Kram på dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s