vinter, yogabreak och energirum.

Bild

Än så är det vinter. Snön kom tillbaka och kölden likaså. Hejdå till stigarna för några dagar. Fick bli tradig väglöpning imorse istället. Så skärande ljust att jag faktiskt var tvungen att blunda mellan varven. Andlöst vackert absolut. Allmänt mör i skallen av ljusöverdosen efteråt bara.

I två morgnar har jag faktiskt dissat yogan nu. Jelpp, vad händer? Fast jag satt faktiskt några minuter med djupandning igår, efter att jag skurat köksbordet, sorterat lite tvätt och skrubbat handfatet. Karmayoga. Nödvändig karmayoga. Idag sov jag bara. Struntade i att ha alarm, eftersom jag jobbar senare turen på jobb. Vaknade av dotterns stök, gäspade och beslöt mej för att gå ut istället. Och det är okej.

Utan att uppmuntra särskilt till yogafria dagar, så är det ibland till och med nyttigt att kliva åt sidan. Faktiskt. För några år sedan kunde jag ha rätt långa perioder (ett par veckor eller så) utan att jag yogade, det bara blev så, medan jag idag kan pausa en eller två dagar varannan, var tredje månad ungefär. Bara sådär. Utan anledning. Samtidigt är det ju ett högst medvetet val. Är jag inne i en disciplin och har en 40 dagars on going, så pausar jag förstås inte. Men just nu är jag mittemellan.

Yogafria dagar kan ge oväntade perspektiv. Om inte annat så blir man varse sin energidesign. Hur den pulserar i takt med yogisk input och hur den reagerar när yogan uteblir. Något som kanske inte märks om man låter bli att yoga en dag, men absolut om du slänger in handduken för en vecka eller längre. Som sagt inte något jag ordinerar, men som kan vara fint att ha med sig ifall avbrottet plötsligt är där. Förhoppningsvis för uppehåll med sig ny yogalust, som en kärleksfull kick i rumpan att faktiskt ställa sig på yogamattan. I ur och skur. För man vet hur tufft det kan bli av att inte få till sin dagliga disciplin.

Tänkte tanken häromdagen om jag i april skulle gå ut vid kl.6 istället. Springa eller powerwalka. Och förlägga yogan & meditationen till kvällarna istället. Bara för att inte gå miste om de ljuvliga vårmorgnarna. Insupa fågelkvitter, jorddoft och Prana innan dagen sätter igång. Vända på steken litegrann. Vända på livet för en liten tid.
Vi får se.

Bild

Avrundade min förmiddag i de goda energiernas rum. Vi har ett extra sovrum dit bråte har en benägenhet att samlas, men dit jag också samlat mina böcker, yogiska ting, träningsgrejerna och mina (cirka) femhundra yogamattor. Det är all inclusive. Ett rum som jag både hittar skön energi att yoga i, men också rätt energi för att fulsvettas i medan jag skrotar runt med hantlar, fitnessboll och styrkegummiband.

Förnöjd. Glad. Lagom endorfinstinn. Får kommentaren: ”Du är nog allt bra på det här att njuta av livet” på FB och jag nickar inombords. Ja, life is good. Jag har vänt min skuta. Jag gör mycket av det jag alltid velat och jag väljer själv. Jag har dessutom en ny, rosa fitnessboll. Santosha.

Annonser

5 reaktioner på ”vinter, yogabreak och energirum.

 1. Det var härlig läsning! Andas glädje och vårfärger! Vad härligt att kunna känna att Life is good och verkligen mena det, att du tagit dig dit medvetet. Respekt!

 2. Ja en liten yogapaus ibland gör faktiskt mer gott än man kan tro. Jag blir riktigt taggad när jag är tillbaka igen efter en paus.
  Och jag säger som Lottta – härlig läsning! :-)
  Önskar dig en underbar helg fina!
  KRAM

  • Det underfundiga med yogapauser är ju att yogan ändå inte försvinner helt, den är ju liksom med ändå. Fast inte mattan rullas ut. Så egentligen är det ingen paus, mer som när man pausar mellan in- och utandning ;)
   Kram och hoppas du också få en finfin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s