bright light.

Bild

Jag har alltså hakat på Röhnisch Running School Success och siktar på att förbättra min tid på 10 km. Hur många gånger har jag månne sagt att jag inte vill springa med ena ögat på klockan? Just det. Så snabbt kan man ändra sig. Nämen, min intention är inte att springa ihjäl mej nu heller. Vad som fick mej att vilja göra detta är det faktum att jag aldrig sprungit enligt ett program. Aldrig. Jag vill helt enkelt testa vad som händer när jag följer ett uttänkt schema, som är tänkt att ge snabbare fötter.

Jag har också saknat någon sorts struktur i min träning, vad som helst egentligen, för det känns som att det stagnerat. Nu får jag under sex veckor bara tacka och ta emot ett färdigt koncept. Det enda jag behöver göra är att snöra på skorna och följa receptet. För första gången tar jag också på allvar itu med kilometertider, tempo, intervaller… vilka siffror som gäller för mej. Absolut inte nödvändigt att veta, men en intressant grej att ha med sig.

Idag sprang jag pass #2 och kunde inte ha önskat ett skönare väder. Morgonlöpning med krisp både i luften och under fötterna. Vad jag däremot önskar mej nu är ett par löpglasögon. Trodde aldrig jag skulle säga det. Trodde inte ens att man kunde få ett sådant behov. Men jag led redan ifjol av att springa i fullt solsken, om inte annat så led jag av huvudvärken efteråt. Tänker att om ett par lätta solglasögon skulle avhjälpa det problemet så är jag inte sen att pröva. Help me, jag behöver tips!

BildOch så ett hopp på det.

…och en länk till ett av dagens amen-inlägg hos Alla kan träna!

Annonser

5 reaktioner på ”bright light.

 1. Flera gånger när jag har skrivit om saker jag inte vill/gillar osv så har jag ändrat mig ett tag efter. Det tycker jag är härligt. Man kan ändra sig och vilja springa efter klockan en period. Sat Nam! Att vara sann.. Kram

  • Så är det. Tangerar litegrann detdär med att man inte får vara för stolt för att kunna ändra på sig!
   Och jag önskade ju, högt, för ett tag sedan att jag skulle få mer struktur i min träning. Amen och tack :)
   Kram!

 2. Jag tänker precis som Ulrika här ovan, jag bestämmer saker och så ibland ändrar jag mig. Tänker att processen ser ut så och jag behöver inte ”svara” inför någon, om du förstår? Ibland tror jag att man har svårt när människor förändras för man är så fäst vid det som liknar en. För min del är jag helt fascinerad av att följa din process i löpningen och känner att själva löpningen är sekundär :) det är processen jag är intresserad av. Lite flummigt men hoppas du förstår! Du brukar ju se vad jag försöker säga :)

  • Nejmen så intressant! Tack för ditt perspektiv, Annika, verkligen! För exakt, precis så känner jag ju det – det är inte bara löpning det handlar om!
   Kram och tack :) ♥

 3. Jag förstår dig precis med ljuset! Jag lämnar inte hemmet utan solglasögon, även soliga vinterdagar. Jag kör vanliga, men jag förstår att du behöver löparglasögon, såna har alla atleter på min mans jobb, inklusive han. Har tyvärr inget annat tips än att satsa på bra kvalitet, att inte snåla. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s