bästa fredagen.

Bild

Shit vilken dag. Är så himla tacksam att jag fått vara ledig. Tänk, nångång där vid jul placerade jag in denhär överloppsdagen och så fick jag en av de soligaste och hittills varmaste. Jag är väldigt mån om att ha ett par lediga dagar löst hängande, för jag vet hur otroligt mycket jag uppskattar bonustillvaro som idag.

Ledighet som inte innefattar fönstertvätt och annat elände, utan ledighet som jag disponerar precis som jag vill. Som är total vila, trots att jag knappt stått still en sekund.

Ja, ni ser ju på bilderna vad jag gjort.

Skog, stigar och rastplatser. Vad gjorde jag innan dem? Var tankade jag energi och lyckobubbel i hjärtat? Det är en obeskrivlig känsla att få bli mätt på natur och frisk luft. Landa hemma i hallen efteråt, ta av sig leriga skor och svettiga kläder. Hela tiden fånigt leende och med rödflammiga kinder. Känna att det är tillräckligt, att jag är nöjd. Jag behöver inte jaga vidare eller rastlöst försöka få tiden att gå. Det är mjukt och lugnt inuti.

Bild

Inte ens omkullvälta skyltar fick mej ur spår idag. Ävenom jag gick en aning åt sniskan – inte just vid denhär skylten, men när jag kom ut till bebyggelse igen och skyltarna inte var helt tydliga längs med grusvägarna. Hursomhelst guld värt att vara igång med vandringslederna igen. Började ju beta av våra leder förra sensommaren och har verkligen sett framemot att fortsätta nu i vår. Nya stigar och miljöer är alltid roligt att utforska.

Alldeles särskilt uppskattar jag att hitta oaser uppe i skogarna. Platser med absolut tystnad. Platser där tiden på något sätt står stilla. Det är massor av energi, men det är inte energi som rusar runt och schasar på, utan det är energi som får en att stanna till. Jag satt rätt länge vid en liten insjö, åt min frukt och lyssnade på… ingenting. Någon enstaka fågel gav sig tillkänna och isen pratade mellan varven, men annars. Tyst.

När får man vara med om det idag?

Annonser

8 reaktioner på ”bästa fredagen.

 1. Sååå ljuvliga bilder! Jag hade ju en liknande upplevelse igår. Så underbar känsla efteråt. De som inte springer i skogen, kan nog inte förstå… (?) :-))

  Kram M

  • Pratade med en väninna om skogen nyligen. Jag är uppväxt i skogen, typ, det var dit jag gick efter skolan ända upp i högstadieåldern. Bara gick omkring eller stod lutade mot en trädstam i någon solig glänta. Sen gled man ifrån det… För att nu äntligen ha hittat tillbaka dit! Amen och tusentack för det :D
   Önskar fler hittade (tillbaka) dit!
   Kram!!

 2. Åh, jag njuter bara genom dina bilder och ord. SÅ härligt du ser ut att ha haft! Hoppas din fortsatta helg blir lika bra, kram!

 3. Skogen är bästa energikällan. Och skapar en harmoni mig som är obetalbar. Heja dig!

  • Läste idag, faktiskt, att de som inte tränar särskilt mycket och/eller inte mår sådär jättebra, åtminstone borde ta sig tid att vara ute mer. Krama träd typ :) Natur är healing på både den allra flummigaste nivå, men också den väldigt jordiska!
   Kram!

 4. Härliga bilder! Morr att vissa måste jobba sådana dagar :-)

  • Jag morrar ofta om vårarna, inomhus på jobbet… ;) Tänker att de som har lyckan att få vara lediga fattar att njuta och ta tillvara det som bjuds utomhus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s