sand i skorna och choklad i magen.

Blev en del kilometrar, eller mil till och med, under fötterna fredag-lördag. Precis som jag hade tänkt. Löpning i fredags och lång, lång powerwalk igår. Mitt motto för mars var att vara ute mycket. Verkligen nöta stigar och vägar. Och nu sitter jag här och kan konstatera att jag använt apostlahästarna strax under 200 km i mars. Det handlar inte om någon tävling, det handlar om att nöta in ett mönster. Vänja kroppen vid uthållighet, seghet och rörelse under lång tid. Det fantastiska är att jag njuter under tiden. Det finns inte någon som helst angst över det – att jag måste nå ett visst antal mil. Nej, det är bara ren och skär utomhuslycka. Det är bara en bonus att kunna konstatera att jag verkligen varit ute en hel del. Att jag mer och mer förflyttar mej ut i det jag gör. Vårtecken? Nej, livstecken!

Och man kan inte annat än känna lycka när världen ser ut såhär. En snålblåsig, men strålande lördagmorgon. Att all denhär sanden inte finns på någon särskilt magisk plats, att omgivningen inte är fullt så vacker som bilderna förmedlar… ja, det är en bisak. Jag är väldigt bra på att stänga ute det som inte är perfekt.

WP_20140329_002.jpg

WP_20140329_007.jpgBara det att få borra ner skorna (lite för mesig att göra det barfota ännu) i sand!

Trött var jag. Igår. Efteråt. Tacksam att jag vågar (er)känna det. För inte så länge sedan hade jag det inte helt lätt för att vila, det var liksom enklare att fortsätta ösa på. Stressen över att inte ta ut det maximala av lediga dagar. Nästan vilja dra skämsmössan över mej om jag bara slängde upp fötterna på soffkanten och inte gjorde någonting. Galenpanna!

Det är just den sortens vila vi har för lite av idag. Att våga vara lat. Så jag struntade i att solen fortsatte stråla igår. Vi badade bastu mitt på dagen, åt gott, kollade film och käkade choklad. Åh, hur påfyllande är inte sånt!

WP_20140329_009.jpg

Annonser

10 reaktioner på ”sand i skorna och choklad i magen.

  1. I mina öron låter det helrätt och underbart! kram kram

  2. Nu när det blir längre ljust på kvällarna, skulle vi kunna ta din ”sandrunda” på kvällskvisten?!

  3. Utomhus is da shit & imponerad av dina km ! Kram

  4. Respekt för kilometrarna. Du klår en annan med stor marginal :-)

    • Jag sätter mina kilometrar på knäpp-kontot ;)
      OCH eftersom jag så himla gärna är utomhus, så kan jag lika gärna röra på mej. Känns inte lika lockande att stå mitt på gården hemma. Stilla :P

  5. Det ska bli mitt motto för april-att vara ute så mycket jag bara kan! Tack för underbar inspiration härliga människa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s