den yogiska kreativiteten.

Sover ut. Första natten på en hel vecka, som jag inte vaknat av halsont eller nästäppa. Känner i kroppen att det vänt. Äntligen. Regnet som ett mjukt mummel mot taket och leendet snubblar över mina läppar. Jag älskar vårregn. Egentligen älskar jag alltid regn. Det kravlösa och rengörande. Jag är torr i min konstitution och regn återfuktar mej, så enkelt är det.

Söndagen breder ut sig och jag vet att de enda måstena jag har idag är de jag väljer själv. Och mina måsten handlar inte om sådant som borde göras eller presteras, utan om sådant som jag vill göra för att få utlopp för min kreativitet. Jag märker det själv när jag stannat för länge i mitt huvud, ältar alla ‘om & kanske’ som finns i hela världen. Istället för att konkret plocka fram papper och penna, springer jag undan mej själv i rädsla för att jag inte ska få fram det jag verkligen menar.

Så i fredags, i snordimmorna, började jag skriva mailen, som jag länge haft i skallen. Igår bestämdes ett par saker. Idag gör jag en affisch. Sådär bara. Vad har jag väntat på?

Denhär veckan ska jag maila lite till. Ta kontakt. Bestämma mej. Fortsätta.

Och det är så välgörande. När jag gör. Till slut.

Som ackompanjemang har jag tunga moln idag, men ett betydligt molnfriare huvud. För nu har krafterna återvänt på flera sätt. Jo, jag pratar om yogan, om alla de workshops som jag i så många år planerat inuti, men som det inte funnits ork och tid till. Denhär vintern har jag bäddat, på alla sätt. En efter en ska de nu manifesteras och jag gnuggar händerna i förtjusning.

Kära yogisar, det ligger ett spännande år framför oss. Sat Nam.

Annonser

13 reaktioner på ”den yogiska kreativiteten.

 1. Blir helt uppspelt av att läsa ditt bubbel! Och ja, vem älskar inte regn?! Samma här, är också en torris inombords :) Krampårej!

 2. Underbart inlägg. Små, tänkvärda ord. Krumelur-tankar med underbar känsla (svårförklarat, hur jag uppfattar det. Men hoppas du hänger med. Inte lika bra på att sätta ord på det, som du). :-)

  Kram M

 3. Men åhh vad härligt! och vilken fin inspiration för mig som börjar fundera lite på att våga ha en halvdags workshop eller så.. Jag vill bara ta båten över och vara med! KRam

  • Våga, våga!
   Om du läste om den WS jag outade igår på FB så ser du att det går bra att ”väva in tystnad” som en del av workshopen – dels sätter det en inåtvändande prägel på dagen, dels har det en grymt lugnande effekt på dej som lärare (som ett tips bara!).
   Kram och you go Ulrika ♥

   PS. Och så är du alltid väldigt varmt välkommen hit! Jag kommer snart berätta om något extra roligt som blir av i höst och DÅ ska du på allvar fundera på en resa hitåt (ta Annika under armen och så kommer ni ;))
   DS.

 4. Åhhh härligt, härligt!!! :)

 5. YEEEY! Ett spännande år indeed! ;-)
  Sat Nam söstra mi

 6. Oj, kanske skulle ta ett djupt andetag och sätta mig på båten över också till hösten… ;) Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s