karamell, nytt mission och all tid i världen.

16414

Jag har så mycket att skriva att jag inte hinner skriva överhuvudtaget. Hinner knappt läsa bloggar och ogillar att jag inte kommenterar så mycket som jag skulle vilja. För jag har pysslat med annat. Inte viktigare i sig, men som tagit energi på ett bra sätt. Jag har bokat en yogalärare, som jag länge haft i åtanke, för en retreathelg i höst och det är förstås mycket att knyta ihop. Att planera, arrangera och styra upp är något av det roligaste jag vet och jag vågar påstå att jag är en fena på det också. Jag fascineras av processen från tanke till förverkligande. Hur något bra kan växa ur en pytteliten tanke, sådär bara. Sällan ser jag det som arbete heller, undviker att stämpla problem över mina papper, istället vänder jag det till möjligheter.

Vem har jag bokat då? Det är ingen hemlighet, men jag kommer suga på karamellen lite till och åtminstone ha hunnit dela med mej åt mina yogisar innan jag outar det i denhär delen av cybervärlden. Exakt vilken hösthelg det blir, vilket tema och hur vi tänkt oss upplägget låter jag alltså ligga höljt i dunkel. Hursomhelst vet jag redan nu med säkerhet att det vankas en helg utöver det vanliga, med kundaliniyogans alla aspekter i fokus. Det glimmar redan nu vackert i min bröstkorg när jag tänker på det och hoppas att det ska glimma till i många andras också. Inte minst hoppas jag att dethär ska locka mina yogavänner i Sverige att boka en yogahelg i Österbotten ♥

Annars har jag sakteliga kommit igång i kroppen igen. Lite frivändningar, powerwalks och småjogg. Vill inte pressa för hårt, inte hamna i något efterskalv med förarglig påsksnuva. Röhnisch Running School får sitta på avbytarbänken åtminstone tills en bra bit in i helgen. Det är ju inte bråttom någonstans. Så skönt att ha den inställningen.

I yogan har jag påbörjat en ny 40-dagars. The magnificent seven. Sju positioner, som egentligen är nio, det finns någon krumelurig historia bakom det som jag inte kommer ihåg just nu. Hursomhelst är det en serie positioner, som sägs vara grundläggande för kvinnan. Positioner som hör hemma i det dagliga rörelsemönstret för att vi ska kunna upprätthålla vår vitalitet, skönhet och inre power. Inte illa. Fyrtio dagar låter lite i det sammanhanget, men någonstans ska man ju börja.

Och jag märker direkt en skiftning i mitt medvetande när jag återigen går in för ett mission. Inte bara väljer en kriya för dagen, utan sätter mer fokus, intention och hängivenhet i min träning. Hur andetaget blir mer komplett och hur viktigt det känns att kliva upp ännu lite tidigare om morgnarna för att hinna med. När det inte längre handlar om en övertalningskamp, utan det bara är något som ska göras. Med det inte sagt att det är lätt, särskilt inte nu när jag sitter här med värkande axlar och skulderblad. Gamla synder som gör sig påminda, djupgående träningsvärk och en varm ömhet, som berättar att det händer saker. Obehagskänslan som hänger kvar efter två jobbiga mornar i framåtböjen, som påvisar att inget är glömt. Allt är färskvara. Allt. I yogan finns inget beständigt, inget som säger att den känsla jag hade i framåtböjen för tre år sedan, då näsan vilade mot knäna, per automatik skulle infinna sig nu. Det är inte som när man lär sig cykla och för alltid bemästrar det. Visst, till viss del, och kroppen minns ju förstås. Den vet vart du ämnar dej när du böjer dej, men i den beständiga förändringen finns inget facit. Så jag känner redan nu att jag kommer få harva på en hel del där i framåtböjen. Det är så det är just nu. Inte heller här är det bråttom någonstans.

Känner liksom att jag har all tid i världen nu. Så märkligt.
Det är inte den känslan jag får när jag tittar i min kalender, nämligen. Ändå. Jag har all tid.

Annonser

13 reaktioner på ”karamell, nytt mission och all tid i världen.

 1. Framåtböjen… Ja den centrerar oss och ingen vill egentligen stanna så länge i den tror jag. Den visar för mig i allra högsta grad var jag är i dagsformen.
  Det låter så härligt med dina planer och jag kan tänka mig att det tar tid med logistiken när man börjar planera för att andra skall komma. Själv har jag lite sådana planer men det hänger ihop med annat praktiskt och får än så länge vänta. Men som du säger, all tid finns i världen.Kram!

  • Vet du, jag tänkte på dej och din bok när jag tappade andetaget i framåtböjen första dagen. Allt du skrivit om dina upplevelser i den. Det är sådana gånger man inser att man aldrig, aldrig är ensam ❤️ Kram!

 2. Spännande med dina planer. Får ett stort leende på läpparna när jag läser. Heja Nina! Jag har också precis börjat en 40 dagars (är tanken..) en kort kriya för andra chakrat och en meditation för halschakrat. Keep up! Kram

 3. Åh. Alltså jag kan inte sluta förundras över hur fantastiskt yogiskt detta vårt kära bibelbälte är. Aldrig hade jag trott att jag skulle bo här när jag var trettio och vältra mig i yoga bakom husknuten. Detta välsignade liv. Tack för att du finns.Vi ses snart! KRAM.

  • Säg inget annat. När jag var trettio fanns det nada (eller så pyttelite att det inte egentligen inte räknas). Nu har vi skapat en grogrund, lärare och elever tillsammans, inom flera traditioner och jag blir nästan rörd när jag tänker på att det händer just nu, att jag får vara med och skapa det. Wahe Guru! Kram kära du!

 4. Det låter så spännande, och jag kan verkligen förstå den där känslan av processen från tanke till förverkligande. Hur ett litet frö kan bli något riktigt.Och att det kanske händer i exakt rätt tid då, för det går inte att forcera, pressa fram. Hoppas du delar med dig senare när det blir tid.
  Känslan av att ha tid måste vara jättehärlig, och också inställningen att det är lugnt, att det får ta tid med träningen t ex. Den tycker jag också har kommit med åren och det är skönt. Kram på dig!

 5. Åh det är så spännande att ha ett projekt att utföra. Naturligtvis är jag nyfiken med. ;-)
  Och vilka härliga bilder! Jättefina och du med! <3
  Kram

 6. Framåtböjen ja… Den är verkligen bevis på om man ”fuskat” ett tag eller inte… :-)
  Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s