kullerbyttor inombords.

201404175.jpg

Hur sammanfattar man det, som voltar och slår kullerbyttor inuti? Som spinner runt och känns så himla rätt. Så intressant. Så utmanande. Så roligt att jag får bita mej i underläppen för att inte fnissa högt.

Jag ska försöka.

Igår var en dag då jag laddade. Sådär på mitt sätt. Långsam yoga på morgonen och långsam frukost. Tänker ibland att förstår folk verkligen att njuta när de är lediga? Det känns inte alltid så. Det rusas på, det stressas och världen ska göras färdig så fort man loggar ut från jobbet. Jag begriper inte detdär. Fast så har jag skitiga fönster också och en väldigt ovårdad gårdsplan just nu, men vad är väl lite damm i hörnen och ogräs på uppfarten?

Jag anammar verkligen det som Hannu Sarenstam sade på trädgårdsföreläsningen, som jag gick på för ett tag sedan. Han har bestämt sig för att sluta gräva i trädgården prick kl.18 om kvällarna, då sätter han sig ner och njuter av det som är färdigt, istället för att arbeta ihjäl sig med det ofärdiga (som ändå aldrig blir klart). Så gör jag med allt nuförtiden. Jag njuter av det som jag redan har. I smyg förbereder jag tacktalet för Priset för förmågan att njuta i röran.

Inget. Inget! Får mej idag att skippa skogen för något som kan göras imorron eller sen. Vilan och energipåfyllningen kommer inte av sig själv. Så mycket har jag lärt mej.

201417044.jpgPower in da wood.

201404171.jpgVila var det ja. Fast det var nåt knöligt under ena skulderbladet…

201404176.jpg

201404173.jpg

Det känns precis som när jag var barn. När jag nästan bodde i skogen bakom huset. Där har jag lekt, sprungit, klättrat i träd, bråkat med myror eller bara stått lutad mot en trädstam och filosoferat. Allt detdär kom jag ifrån vartefter livet vecklade ut sig. Idag förstår jag inte varför, men idag förstår jag vad jag saknat. Det är som att bli hel igen.

Jag tänker på min rastlöshet, som ridit mej i så många år. Hur den alltmer fogar sig, blir tam och medgörlig. Hur jag klarat av att vända frustrationen till något konstruktivt. Istället för att tända en massa små eldar, som lika snabbt slocknat i brist på näring, kan jag nu upprätthålla färre, men väldigt mycket kraftigare eldar. Jag har hittat mina intressen, eller de har hittat mej. Till slut.

Och imorse satte jag mej i bilen för att åka de 130 km till min lyftcoach. Hon som jag inte ännu hade träffat IRL, utan som hjälpt mej via mail. Jag var om inte skitnervös, så i alla fall spänd. Fast mest förväntansfull. Efter bottennappet med den förra sk. PT:n så var jag säker på att Ida, som hon heter, skulle vara den klippa jag söker. Visst hade min magkänsla rätt! Hon var proffsig, rak och väldigt pedagogisk. Stark. Stabil och centrerad. Så himla tacksam att hon vill ta sig an mej. Väljer att hjälpa utan att vilja ha något i gengäld, men hon är värd all skön kompensation i världen och jag hoppas på att kunna tacka henne med något alldeles speciellt.

201404183.jpg201404182.jpg

Ett riktigt grisigt gym. Sådär på riktigt och sant. Ett fd. fähus, som numera fungerar som träningslokal hos en världsmästare i bänkpress. Rått och avskalat. And I loved it! Jag kan inte sätta fingret på vad det är som får mej att gå igång på denhär sortens lokal och träning, men det känns så väldigt mycket jag – min litenhet till trots. Eller kanske just därför?!

Atmosfären i en träningslokal där träningen är seriös, där styrkelyftare av världsklass gör sin grej. Där man kommer som man är, tränar tillsammans under högt tak, har en skön jargong sinsemellan och det allra bästa; man hjälper varandra. Stöder och peppar.

Ida lärde mej nöta in teknik med träpinne. Gav mej tips och detaljer. Delade in lyften i lämpliga bitar, så jag kan träna dem enskilt. Visade på mina svagheter, gav tummen upp åt mina styrkor. Och det bästa, hon sade inte bara ”du gör fel”, istället visade hon med sin kropp hur min teknik/någon detalj såg ut och så visade hon sen det rätta. Ett sätt som funkar för mej, som lär mej saker bäst den visuella vägen.

Så nu har jag klartecken på att marklyften och knäböjen sitter. Jag får och vågar mata på mera vikt. Fritt fram. Åh så roligt!

Jag har fått matnyttiga hemläxor och det känns som att gå i första klass. Nu ska frivändningarna sitta! Rycken! Stötarna! Lusten att lära. Glädjen att göra. Återigen, det fantastiska med att slippa elda på en massa småeldar för att få utlopp för mina energiska, rastlösa kvaliteter – nu kan jag fokusera fullt ut på några enstaka saker. Elda på! Ja, som sagt, hur förklarar man glädje och jämfotahopp? Hur förklarar man kullerbyttorna inombords?

Annonser

15 reaktioner på ”kullerbyttor inombords.

 1. Å Nina jag kom också ifrån…inte skogen…men naturen…kor, katter, hundar, grisar…Förstår dig så! Känslan. Be your self! Den där skitiga med grisiga fönster. Det är jag mest. Härligt! Hoppas du förstår vad jag yrar om :) Stor Enorm Påsk Kram

 2. Så fantastiskt att läsa detta. Du är en av mina absolut största inspirationskällor. Tack för att du vågar leva! Kärlek! Ps. Jag var också i skogen idag. Vid havet. Ojoj. Vilken lisa för själen.

 3. Skogen. Så mycket kraft och godhet kan jag känna där och det ger mig mycket. Som barn var jag mycket i skogen och har alltid längtat dit när jag inte varit där. Nu bor jag nära och det är faktiskt det bästa med träden runt knuten. Så härligt att läsa om din glädje kring dina lyft! Glad Påsk!

 4. Skogen är ju som yoga i sig. Inte konstigt att det blir fler och fler som väljer att vandra /springa där. Och ligga på stockar… ;))

  Ha en underbar påskhelg!
  Kram M

 5. Härligt att du är så stark. Det är all yogakraft som läcker ut:-). Glad Påsk fina Nina! Kram

 6. Härlig läsning!
  Och jag känner nästan energin här i rummet. Och det får mig att längta ännu mer efter att ha skogen inpå knuten. Det räcker att bara stå bland träden för att samla på sig ny energi. <3
  Kram!

 7. Klok som alltid du.

 8. Ping: yoga ♥ löpning | i korta ordalag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s