det som känns bakom.

WP_20140425_004.jpg

Fredag wohoo. But first. Let me take a selfie.

Kolossalt styv i baksidan av kroppen. Det är rätt mycket påverkan baksida ben och rygg i de (få) yogapositioner jag gör nu, addera två hårda löppass på det och ett gympass som heter duga och du får en nöjd, men grymt stel me myself and I.

Sprang ju inte många meter under ett par veckor då förkylningen härjade, men desto flera nu. Gick hårt igång med #röhnischrunningschool och tyckte för första gången i mitt liv att det var roligt att springa enligt ett program. Tycker så fortfarande, men har ingen lust att tillbringa mer tid än jag måste på asfalt- och grusvägar, så nu har jag resolut flyttat mina intervaller in i skogen. Det är en ny upplevelse. Känner mej ungefär lika snabb som en vampyr. Bästa träningen för mej ju! Jag har inget mål att bli snabbare på väg, men jag vill bli uthållig i skogen. Jag vill klara av stock och sten, parera underlaget i farten och hela tiden känna att jag har kontroll. Springa på väg ger mej inte de kvaliteterna. Alltså är det i skogen jag ska springa, om det så är intervaller eller backträning. Lättnad! att ha gjort det beslutet, ävenom det innebär att jag inte kommer ner på kilometertider som exakt går att jämföra med väglöpning. Men som sagt, det är sekundärt.

Hela kroppen jobbar i skogen! Jag känner det i armarna, bålpartiet och benen när jag höjer farten. Måste aktivera många fler minimuskler för att hållas upprätt och bokstavligen hållas kvar på stigarna. Mums. Ger minst sagt träningsvärk. Mums igen.

Så var det gymmet. Igår. Marklyft. Mer vikt, få reps. Det är stelt idag alltså. Och jag har blåsor i händerna av skivstången. Men jag är ju en sådan, som tycker om när det känns att man lever.

Annonser

2 reaktioner på ”det som känns bakom.

  1. Åh! Blåsor i händerna, träningsvärk och springa i skog. Förstår verkligen njutningen! Och en selfie i ”vanliga kläder”, så vårfräsch du ser ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s