vardagsbilder.

WP_20140425_009.jpg

Tänker när jag skriver om löpglädje, om yogabliss och om endorfiner i vardagen, att det är inte självklart för alla att ha det så. Grå vardag, livsfnurror och motgångar hör livet till. Det är inte så att jag går omkring och har glömt det. Eller inte är drabbad själv. Men jag letar inte längre. Letar inte efter fel och aber. Jag har skrivit tusen romaner om jobbiga perioder, om sirapsseg tillvaro och om bakslag och femton steg tillbaka, ett framåt. Om sorg, om gnäll och om hur det är att inte känna sig hemma någonstans. Jag har liksom ältat det mesta.

Nu väljer och vågar jag istället skriva om det som letar sig upp som kolsyrebubblor, det genuint glad, förnöjsamma och tillfredsställda.

Sen svävar jag såklart inte omkring någon centimeter ovanför marken och är övernaturligt glad jämt. Jösses nej. Jag har mina vemod, jag har gammalt ältande och jag har min stora, fräcka trut. Jag är ibland en bråkstake hemma, på jobb, inför pappa och lite överallt. Jag kan vara a pain in the ass i en lång kö vid fel tillfälle och jag har också huvudvärk ibland, ont i magen och äter för dåligt. Men det är liksom inte roligt. Nej, jag vill skriva om det som lyser och lyser upp. Det som har fått mej andas djupt, inte bara kippa efter andan.

Ändå betyder det inte att jag förskönar eller tillrättalägger. Jag tror vi har låtit det gå troll i det. Ser putsad yta i något som inte är det. Därför tackar jag nej till vardagsbildsviruset, som florerar på FB just nu. Fem bilder, fem dagar och utmana fem vänner att göra detsamma. Ärligt har jag aldrig upplevt så mycket tillrättalagda bilder i mitt flöde som nu. Jag menar inte att klanka ner på någon, absolut inte, men jag tror ni förstår vad jag menar. För mycket skämmer.

Samma, samma alltså. Det blir krystat när vi fotar och skriver om något som i stunden inte är aktuellt. Går jag just nu i Santosha Mode *) så funkar det inte att skriva om det svärtade i mitt liv, inte rakt av och inte utan att bita sönder pennan. Befinner jag mej däremot i sorgeland, så färgar det min text. Och mina bilder.

Det går inte att avbilda vardag på beställning. Lika lite som det går att avbilda ett helt liv på en gång. Allt växlar, allt är föränderligt. Just nu är jag i en lojt guppande båt på mitt hav, jag är inte i det mörka vattnet och jag är inte någonstans ovanför i ett overkligt, tillkrystat delirium. Jag är mitt i min yoga, min löpning, min skog och mitt styrkelyft. Och är väldigt nöjd med det.

*) Santosha = betyder förenklat förnöjsamhet.
Att vara nöjd med det som är, den du är och allt du redan har.

Annonser

12 reaktioner på ”vardagsbilder.

 1. Känner så väl igen mig i det du skriver. Det kunde varit jag som skrev! (Är vi lika)? :-)

  Kram M

  • Skönt att jag inte är ensam om mina bakvända tankar ;) Känner mej som kärringen mot strömmen som vanligt, haha.
   Kramkram!

 2. Balans. Det är väl vad allt handlar om. Och visst är det härligt att skriva om blisset i tillvaron, vad det än består av. Men när jag läser hos människor som aldrig beskriver en motgång förrän i backspegeln på sin höjd, där man tar personliga rekord hela tiden och hejar fram sig själv då känner jag mest GÄSP. Som du kanske menar om FB just nu. Det tillrättalagda. Men när det ärligt funkar toppen i tillvaron vore det märkligt om man inte skrev om det. Helt enkelt som du gör nu :) Krampårej!

 3. Santosha! och det är härligt att läsa hos dig! Kram och Sat Nam!

 4. Att du skriver om din glädje och din inre styrka – Jag måste säga just DET är en sån otrolig inspirationskälla!!! – Det är äkta och innerligt – långt borta från den ytlighet som är så allmänt förekommande idag. Dina texter ger mig så ofta den extra kick jag behöver för att orka (bokstavligen) kliva upp i arla morgonstund och sätta mig på mattan! Min alldeles egen yoga och ”Jakten på det försvunna skrattet…” typ… ;)

  • Tack fina, fina Kati för de orden!
   Och det du skriver om jakten på det försvunna skrattet, jamen exakt så, för det är just den resan jag gjort. Så keep looking ♥
   KRAM

 5. Fint det du skriver, skönt.
  Att vara, och att uppleva lycka i varandet, det är fina grejer det ;)

 6. Word! Ord som får räcka för idag. För jag instämmer. :-)
  Kram i solen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s