om att träna utomhus.

Bild

Jag har tränat hårt i två dagar nu. Eller tre om man räknar med idag och morgonens träningsdejt i en backe. Två dagar med skottkärra, kratta och spade. Det är sådana dagar jag inser varför jag tränar! Faktiskt har det aldrig gått så lätt att kratta som i vår, ingen sned rygg och ingen förlamande träningsvärk. Inga blåsor i händerna heller, tack skivstången för det.

Förutom krattan har jag svingat spaden. Jag har en pytteliten kompost, bara en plasttunna som jag borrat några hål i botten på och här & där i sidorna. Den står i skuggan bakom några små granar och dit hamnar bananskalen, äggskalen, utblommade tulpaner och lite kanindynga om vartannat (vi har en liten skrutt som producerar sånt). Det är himmelriket att börja röra om i myllan om vårarna och med andakt (och en del bålstabilitet) sprida ut det svarta guldet i blomrabatterna.

Just trädgården kräver sin kvinna, ävenom jag inte har så många kvadratmeter att skryta med. Ändå har jag genom året aldrig bannats så mycket som när jag stått där med spaden eller grepen med svetten sprutande, värkande kropp och en sjuttons massa uppgivenhet. Idag känns det inte så. Det går liksom… lätt. Halleluja.

Och för mej finns det inte mycket som slår att arbeta ute. Använda kroppen med bara himlen som tak.

Det är ungefär synonymt med mina långpass i skogen. Både känslan när man är ute och känslan när man kommer in igen. Inget slår den varma duschen, maten och vilan som kommer sen. Ovärderligt.

Sen var det en trevlig bonus att köra ett backpass tillsammans med väninnan imorse, medan snålblåsten bet i öronen. Springa igång kroppen igen efter skottkärrsrallyt och upprepa: varm dusch, mat och vila.

Annonser

8 reaktioner på ”om att träna utomhus.

 1. Nu tränar jag bara en bråkdel av vad du gör men kände samma sak när jag krattade för ett tag sen. Starkare i kroppen, beror nog en del på alla armviftande övningar & statiska meditationer i KY. Bra tips om din kompost, nu vill jag genast göra en likadan. Sat Nam & kram

  • Utan yogan skulle jag inte haft den bålstabilitet jag har idag, jag skulle inte ha hittat rätt muskler i min träning helt enkelt. Och jaaa, kundaliniyogans påfrestande ”armmeditationer” är guld värda :)
   Kram och Sat Nam!

 2. Jag håller SÅ med dig! Det finns inget som slår utomhusträning eller tungt trädgårdsarbete och allra helst krattning eller grävning. Och känslan när man kommer in efter några timmar ute är ju ljuvlig! Lite skillnad mot hur kroppen känns efter en arbetsdag inomhus…

  • Inte jämförbart! Känner mej som en överkörd… något… när jag suttit inne en hel dag, fastklistrad vid datorn. Uff.

 3. Älskar att vara ute och sedan yogan kom in i mitt liv så orkar jag det jag vill göra. Jag funderar ärligt talat inte på att orka, styrkan finns där! Gillar alla rörelser som är ”naturliga” dvs de man gör i sin vardag och som tränar olika delar av ens kropp. Hänger också ihop med säsong. När jag släpar tunga matkassar, när jag skottar snö, när jag jobbar i trädgården med allt som är där, då känns det fint. Funkar också med städningen inomhus men den är inte alls lika rolig!

 4. Hoppla, jag har också svingat spaden idag, har en koloniträdgård två minuter från hemmet och det är sannerligen bra för kropp & själ! Min kompost är byggd av två gamla byrålådor på varann fästa med metallbit och där langar jag ner kaffesumpen, äggskalen, sallad, inget kaninbajs dock.
  Morgonyoga i egen täppa, det är lyx det!

  • Jag gillar verkligen att tassa ut i växthuset om sommarmornarna och yoga där. Lagom svalt just då. Lyx indeed!
   Härligt att du får ha en liten plätt på jorden som är bara din ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s