loppis, vila och meningen med skivstången.

Vilodag. På flera sätt. Yogan mjuk och varm, innan resten av huset vaknar. Känner att kroppen är trött och jag somnar nästan under meditationen. Så märkligt detdär, hur systemet nästan släcker ner sig självt ibland. Fast man skulle vara fullt medveten om vad man gör. Ibland är det faktiskt så att effekten mitt i en meditation kan släcka ner oss. Snark, hux flux liksom. Det kan vara sinnets sätt att säga tack, men nej tack, nu orkar jag inte bearbeta mera. Vänligen vila en stund och återkom imorgon. Eller nästa vecka.

Just nu jobbar jag med en variation på Kirtan Kriya och mantrat Sa Ta Na Ma har alltid haft en väldigt djuplodande effekt på mej. Det rör verkligen om i huvudet på mej, tydligen så mycket att jag Zzzz till emellanåt.

BildBild

Åkte till staden söderöver med dottern och traskade runt i den gamla stadsdelen på gårdsloppisar idag. Soligt, men kallt så det knappt var sant. Ändå tycker jag det är så skönt på något sätt. Undrar hur mycket som hänt inuti senaste åren, jag är sällan frusen längre och det är så olikt mej. Eller kanske detdär med att vara frusen egentligen var olikt mej?!

Bild

Bekantade mej på riktigt med min alldeles egna olympiska skivstång igårkväll. Bredde ut mina yogamattor och bad små böner om att jag inte ens i misstag skulle tappa stången. Det är det är som är problemet – varken vårt hus eller vårt golv är gjort för tyngdlyftning, men jag ska fixa till ett hörn i garaget där jag kan hålla till. Sen i sommar tänker jag träna under bar himmel, kan knappt vänta.

Det är en obeskrivbar lättnad att i ensamhet få nöta teknik. Göra det utan spegel! Så viktigt att lära kroppen känna vad som är rätt. Publicerade bilden till höger på fejjan igår -overhead squat- och ser att jag har både vinklade handleder, för smalt grepp och dåligt aktiverade axlar (vilket också min lyftcoach tacksamt gjorde mej uppmärksam på). Helt perfekt att betrakta sig på bild, mer än att försöka i stundens hetta hålla koll på sig själv i en spegel.

Så himla medveten om att jag har massor att lära, att jag knappt gjort några lyft överhuvudtaget ännu. Ändå skrämmer det inte mej. Inte ett dugg. Inte sådär som man kan känna ibland, att man lika bra kan ge upp innan man ens börjat, för man mäktar inte med den resa som ligger framför. När det gäller tyngdlyftning känner jag bara pur glädje. Så otroligt roligt att jag hittade just den nischen. Försökt mej på en hel del annat i träningsväg, men alltid bara… pläääh. Men nu. Lycka! Tungt, jobbigt och teknikkrävande javisst, men desto större vinster när man väl tagit sig över de första hindrena.

Bild

Men idag. Vila. Som sagt. Foamroller, bastu och fötterna på bordet. Fick hem ett par nya böcker i veckan och kan mycket väl tänka mej att fortsätta ladda i viloläge imorron. Jag är inte den som planerar in vila särskilt ofta, eftersom jag upplever att den kommer av sig själv. Jag vill vara aktiv och igång, inte känna mej tvingad att stå stilla bara för att mitt eventuella träningsprogram säger så. Kan tänka att det låter som att jag springer 10 mil i veckan, lyfter vikter 5 dagar i veckan och överlag aldrig sätter mej ner. Så är det inte. Däremot är jag duktig på vardagsmotion och jag är grymt effektiv när jag väl tränar, jag lattjar inte runt och fifflar med annat. Jag gör när jag gör, sen inte. On & off.

Så när kroppen säger ‘gäsp’ då lyssnar jag.

Annonser

4 reaktioner på ”loppis, vila och meningen med skivstången.

  1. På min box finns inga speglar och det gör något med träningen – det här att känna men inte se. Jag är så inspirerad av dig och din stång och nu är jag faktiskt inne på att investera i en jag med. Det är vi väl värda!

  2. Jag var mest imponerad över fotot till vänster. Hihi! ;-)
    Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s