små steg i skogen och yogaförberedelser.

20140506-210947.jpg

Bara måste få komma ut ikväll. Andas ut inomhusluft ur lungorna. Benet så mycket bättre och vågade mej på små, lufsande löpsteg och en och annan rush i backarna. Har ett litet skidcentrum på gångavstånd och det är ett helt perfekt tillhåll när man inte vill springa långt, men ändå vill ha lite utmaning att bita i. Det går upp och det går ner…

Inga negativa känningar nu efteråt heller. Tvärtom en skön uppmjukning. Andas lättad ut!

Fattar fortfarande inte att jag bara kan rulla fram en skivstång under skåpen i hjälpköket. Placera fötterna under den, fläta händerna kring den och rycka upp den till axlarna. Lite poetiskt är det allt. Fast det håller nog inte blåsorna i händerna med om.

Från skogen till skivstången och slutligen till yogamattan för att sätta sista handen på passplanering och spellista.

Imorronkväll håller jag nämligen en andra (av två inplanerade) yogaklass för löpare i lilla shalan. Går inte att jämföra mina förberedelser inför en sådan klass och en kundalini dito. Det är roligt, men energikrävande – jag kan inte luta mej mot samma struktur, som jag kan i kundalinin. Och jag behöver använda min kropp som redskap fullt ut i löparundervisningen, något som jag inte gör på samma sätt i kundalini. Svårt att förklara, men energierna är grymt olika. Roligt hursomhelst att på dethär sättet kunna bjuda på yogiska smakprov åt dem, som inte annars yogar överhuvudtaget eller väldigt sällan.

En kväll med lite av allt alltså.

Annonser

10 reaktioner på ”små steg i skogen och yogaförberedelser.

 1. Yoga har jag aldrig riktigt fastnat för! =( Tråkigt nog för jag skulle behöva det!

  • Du har kanske inte hittat den form som passar dej bäst ännu?! När du väl gör det, om du gör det, så vet du :)

 2. Vad spännande med så skilda saker! Hoppas passet går bra. Förresten, jag skrattade så åt maken ikväll då han avslöjade att han beställt en olympisk stång igår när jag somnat. ”Ja, till och med din yoga-Nina har ju köpt en så nu var det dags!” Haha, jag visste inte ens att han läste din blogg, men tydligen :-)

  • Haha, där ser man! Skojigt med ”hemliga läsare” :) och ännu skojigare om det för med sig diverse inköp, som även gagnar andra familjemedlemmar!

 3. Låter som en kanondag om du frågar mig :) skönt att köpviljan verkar ha funkat och att vaden inte gjorde väsen av sig!

  • Ja, jag gillar m.a.s.s.o.r när vila och alternativ träning bär frukt med en gång, att det onda ger med sig som det ska! Inte när det fortsätter mangla över en oavsett vad man gör, eller inte gör. Tack kroppen :)

   Ska nog lyfta som bara den nu, varje cent ska utnyttjas! :)

 4. Det är så härligt & överraskande på nåt sätt att du börjat med styrkelyft & bara rullar fram en skivstång hemma.. hi hi. Livsglädje! Kram

  • Är något förvånad själv, samtidigt känns det som den mest självklara sak idag! Faktum är att jag stött på flera yogisar som börjat styrkelyfta i bloggsfären senaste tiden – litegrann som när man var gravid och bara såg barnvagnar överallt ;)
   Kram på dej!

 5. Skönt att det är bättre med ditt ben. Det här med skivstång, plötsligt är det så hett och inne, känner väldigt många som lyfter och de kanske inte gillar det från början men sedan vänder det och alla verkar besatta :)

  • Det är säkert en sekt!!! :D
   Skämt åsido, men precis som jag svarade Ulrika ovan så ser jag skivstångsyogisar överallt nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s