om att skapa ett yogaretreat.

Att planera och skapa ett yogaretreat i egen regi är fantastiskt roligt. Många bitar som ska passa ihop, siffror som ska stämma och omkringligheter som ska ordnas, men det är precis sådana här utmaningar som gör mej levande. Jag pratar förstås om retreatet med Emma Öberg i september, som jag arrangerar.

Jag är en ensamvarg på många sätt och det kan ligga mej i fatet emellanåt, men i dethär sammanhanget är det perfekt. Tycker om mitt eget sällskap när jag får bestämma och ordna precis som jag vill ha det. Med det inte menat att jag tänker göra allt jobb av egen kraft, nej, men planera, samordna och vartefter engagera människor, som på olika sätt gör slutresultatet komplett är mitt gebit.

Det är allt från bokning av utrymmen, ordnande av sovsal och hotellrum, ordna med yogisk catering, skapa flyers, se till att anmälningar och fakturering rullar med minsta möjliga trubbel och småningom börja slå på stora trumman. För jag vill verkligen unna yogisar från både när och fjärran dessa yogiska dagar. Jag vill att fler ska få uppleva hur det är att djupdyka i yogan helt och fullt, ägna sig åt den inåtgående rörelsen, som i sin tur skapar en utåtgående.

Jag har en vision om hur jag vill det ska bli och resan dit kräver några gnuttor engagemang, men det känns inte betungande på något sätt. Isåfall hade jag inte ens satt spaden i jorden till att börja med. För mej är det avlastning att hålla i alla initiala bollar själv, då har jag koll och får göra saker i min egen ordning. Det är sådan jag är.

En del huvudbry längs med vägen och kanske tvärstopp i någon gränd får man räkna med, men har man ett öppet sinne och vågar vända problem till möjligheter, så är det bara att tuffa på. Dethär har verkligen tänt en stark energilåga i mej, en kraft som jag saknat i många år. Det är liksom väldigt gött i maggropen just nu.

Annonser

10 reaktioner på ”om att skapa ett yogaretreat.

 1. Känner igen mig! I de projekt jag ordnar nu i jobbet och dagisutflykt. Men det är ju ännu härligare att fixa med yogan.. Kramen!

 2. Men skojar du :) Att ha yoga retreat med finaste Emma, jag har inte träffat henne men älskar hennes pass på Yogobe. Grattis till dig!! Skulle gärna komma om det inte vore så långt… Hade varit skoj att träffas IRL.

  Kram Lotta

  • Early bird-flygbiljetter är förmånliga ;) Du vet att du är mer än välkommen ifall alla logistik- och livsbitar skulle falla på plats, Lotta! Är väldigt glad över att Emma kommer, väldigt!
   Kram!

 3. Varje gång du gör nåt häftigt och nytt så tänker jag att nu kan hon väl ändå inte inspirera mer, typ. Men det kan du, du är så häftig, som drar igång detta! Jag känner igen mig så i det här med att vilja göra saker på egen hand, älskar det (hade du också svårt för grupparbeten i skolan? ) Jah hoppas så det blir riktigt, lyckat och jag kan se hur roligt du har på vägen. Kram Lotta, fast burpeesandstuff :-)

  • Så rörd jag blir av dina ord ♥ Ingen gladare än jag om det jag gör på något sätt kan inspirera någon annan!

   Nej grupparbeten var verkligen inget jag gillade nånstans! Är inte den som ärligt kunde skriva i en jobbansökan ”fungerar lika bra i grupp som ensam” :D

   Kram på dej!

 4. Jätteintressant! Jag vill gärna komma och håller ett vakande öga på den info du ger :)
  Och vet du – grupparbeten var inte min grej heller…men jag gör mitt bästa som mogen kvinna för att lyssna in andra för jag har kommit på att det är bra och att jag lär mig även den vägen…ibland ;D

  Ha det gott fina du!

  • Jadå, jag sitter med finslipningen av flyern och FB-evenemanget nu, så i helgen kommer all information du behöver!

   Så är det. Det är absolut givande att samarbeta och fungera i grupp, det är ju inte så att vi sitter med armarna i kors (fniss), men det är helt klart skönare att få grotta sig på egen hand.

   Kram!

 5. Underbart att få skapa något som du verkligen brinner för. Jag tycker att ni alla här beskriver en projektledare, en som håller i alla trådarna, som bestämmer men som ändå gör saker med andra. Jag tror att många människor fungerar så. Har aldrig hört någon som gillat ett grupparbete i skolan :) Faktiskt. Men det tror jag handlat mer om att man aldrig fått bestämma sitt eget lag, sitt team. Jag jobbar som projektledare på dagarna och det är en fantastisk utmaning att få alla att dra åt samma håll, ha koll på logisitiken och vinklar. Men det är mestadels jättekul.
  Som sagt, jag kan ju inte i september, men jag är med er i anden. Lycka till med alltet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s